[F1 i F2] Hamulce
-
Jak cokolwiek zrobisz poza ASO licz się, że na pewno stracisz gwarę, bo jak tylko się coś stanie to za wszelki sposób będą to chcieli powiązać z wymianą hamulców.
-
No tak ale czy to wogóle jest wykluczone czy w chcąc coś takiego zrobic u nich było by to legalne.
-
Napewno legalne, aczkolwiek bardzooo drogie, powiem tak z wszelkimi modyfikacjami poczekaj 2 lata do skończenia gwarancji.
-
Dzieki super. Zapytam kogoś z ASO jaki to koszt jeśli mnie wystraszą to 2 lata poczekam.
[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 28-10-2010, 13:27[/i] ][/size]
Już wiadomo nie legalne i do zrobienia po 2 latach bo samochód nie ma homologacji na takie hamulce. I ponoc jest problem z ABS. Ale to poczeka tylko jak by ktoś miał foto i wymiary hamulców od RS bym był zobowiązany na allegro znalazłem nowiutkie ale chyba od jedynki. Suma sumarów bedzie tak http://furmanka.blogspot.com/2008/06/mk5-hamulce-brakes.html<!-- m --> -
Szukam nowych klocków hamulcowych i zauważyłem, że w sprzedaży są hamulce z różnymi systemami hamulcowymi volkswagen itp. chciałbym się zapytać w jaki sposób najłatwiej to sprawdzić, aby dobrze dobrać klocki?
-
Najlepiej podać nr Vin sprzedawcy a on coś dobierze, albo ori, albo zamiennik.Nie ma wtedy możliwości pomyłki <!-- s:) -->
-
Samodzielnie da radę to sprawdzić za pomocą VIN?
-
Wydaje mi się , że tak.
-
Spokojnie można sprawdzić za pomocą nr vin:)
-
Tak podając nr VIN uzyskasz wszystkie informacje nt swojego auta.Nawet są w stanie określić jaki nr auto miało w produkcji nie wspomnę o nr części i dacie ich montażu w aucie, ale to już tylko do własnego użytku mają.
-
Chciałem odświeżyć temat ... jeśli ktoś będzie potrzebował sprawdzenia VIN to proszę o info na PW :wstyd: <!-- s:wstyd: -->
-
znalazłem świetny poradnik o tuningowaniu "hebli" . Na stronie
kinderbuggytestbericht.de
. Niestety w języku niemieckim. Zapraszam do lektury.
edit:
Co prawda fabii nie dotyczy, ale posta zostawiam.
Kapi. -
Znalazłem taki oto filmik, gdzie w dwóch Fabkach porównywane są rzekomo oryginalne klocki z chińskimi podróbkami <!-- s:) -->
https://youtu.be/JmAGEKphEVoJedyna wada, że po słowacku. Ma to jednak pewien plus - czasami można się pośmiać
-
Dla mnie prawie żadna wada <!-- s:D -->
-
Wszystko co się teraz robi jest chińszczyzną, idzie się na ilość i ma działać do pewnego momentu, więc różnica jest generalnie w cenie.