Instalacja elektryczna pod przyczepe
-
mam pyt do tych co maja hak z tylu.. gdzie ida kable od przyczepy i czy jak wlaczacie kierunki to na desce jest jakis dodatkowy wskaznik od kierunkowskazow
powiem tak ze nie mam haka a od pewnego czasy kontrolka mi sie pojawila...
-
[b]manii[/b] zapodałbyś fotkę tej kontrolki bo ciekawym co to :?: <!-- s:?: -->
-
wiem że jest taka kontrolka, ale jak ja założyłem haka do swojej to podjechałem do elektryka i wiązkę od haka wpiął do wiązki kabli idących do tylnych lamp sprawdzając miernikiem który kabelek do czego jest i tyle i ta dodatkowa kontrolka mi nie świeciła nigdy
a wiem o niej z instrukcji obsługi tylko <!-- s:D -->
być może świeci bo w ten sposób sygnalizuje jakiś błąd lub jakąś niesprawność w aucie nie daj Boziu - tak jak EPC i świece żarowe świecą jak jest problem ze stopem, no ale to tylko moje domysły
-
[b]manii [/b] takie pytanie czy hak masz ori skody czy "uniwersalny" jeśli masz ori to podpięta wiązka jest pod elektryke auta a jesli zamiennik to tak jak kolega pisał najczęściej jest podpinany pod lampy a nie w elektryke auta jest to sygnalizacja kierunkowskazów przyczepy (strzałki kierunkowskazów z numerkiem 1) jak znajde to w instrukcji to Ci moge podesłać bo gdzieś to widziałem
-
[img]http://img269.imageshack.us/img269/2029/kiers.jpg[/img]
jeśli jest nieczytelne to cytuje tu "W samochodzie ciągnącym przyczepę lampka kontrolna <-1-> miga razem z odpowiednią lampka kontrolną kierunkowskazów samochodu
Jeżeli w przyczepie lub samochodzie nie działa któryś kierunkowskaz lampka kontrolna <-1->nie miga"to dotyczy chyba ori haka lub wpiętego w elektrykę auta a nie pod lampy <!-- s:) -->
-
[quote="enemik"]manii takie pytanie czy hak masz ori skody czy "uniwersalny"[/quote]
przecież napisał że nie ma haka... -
sory nie doczytałem dokładnie to w takim wypadku nie wiem :zakrecony: <!-- s:zakrecony: -->
-
dzieki za zainteresowanie chlopaki bylem wlasnie u elektryka na vagu sporo bledow sie pojawilo i wstepnie wyszlo ze .... 'modul nadwozia' oby nie ale we czwartek sie okaze dokladnie... <!-- s:/ -->
-
no i po podmianie wyszlo ze modul nadwozia a dokladnie uklad kierunkowskazow...
-
Duże koszty :?: <!-- s:?: -->
-
[quote="MirekS"]Duże koszty [/quote]
serwis chce 850pln a sklep 900.... :szok: :mad: :zakrecony: <!-- s:zakrecony: -->
oglonie szukam z innego zrodla zobaczymy jak wyjdzie .. -
No to powodzenia, bo koszty faktycznie spore.