Witaj na forum Fabia Club Polska

[F1] PRZY RUSZANIU SZARPIE - GLOWY POTWIERDZAJA

Topic created · 5 Posts · 2178 Views
  • Witam

    Mam problem z ruszaniem. 1.2 HT[color=red]P[/color] 2003, 52 k km, combi.

    Chodzi o to ze podczas spokojnego ruszania z auto traci moc na ok 0,5 sek. Wszyscy pasazerowie potwierdzaja ten fakt zgodnie przytakujac glowa. Mam wrazenie ze w momenicie kiedy sprzeglo zaczyna puszczac a pedal gazu zdawaloby sie jest proporcjonalnie wciskany silnik nie dostaje proporcjonalnej ilosci paliwa wlasnie na ten moment. Problemu nie ma gdy troche przegazuje auto no ale nie o to przeciez chodzi zeby ruszac z 2k obrotow. Mam porownianie do modelu 2008 (wiadomo nowsza kostrukcja) ale tam nie trzeba robic takich manewrow - auto poprostu rusza jak nalezy. Mam nadizeje ze ma sens to co napisalem. Prosze o opinie.

  • znam podobne objawy, ale przy zmianie biegow. trzeba bylo mocno przypalac sprzeglem aby zmiane wykonac "gladko".
    przyczyna - czujnik pedalu sprzegla.

  • dla zainteresowanych mimo, że watek umarł

    przyczyna:
    2ga sonda lambda. wymiana

    pozdrawiam

  • [b]hektor[/b], dobrze ze udalo sie rozwiazac problem 🆗 , nic tak nie denerwuje jak nie dzialajace auto 😕 <!-- s:/ -->

  • i pochwalilem sie za szybko....

    noc minela i szarpie jak szarpalo, rowniez po kieszeni bo lambada tania nie byla

    [size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 11-06-2010, 17:28[/i] ][/size]
    [quote="mss"]znam podobne objawy, ale przy zmianie biegow. trzeba bylo mocno przypalac sprzeglem aby zmiane wykonac "gladko".
    przyczyna - czujnik pedalu sprzegla.[/quote]

    a czy komp zglaszal blad na ten czujnik?

Log in to reply