Jakie jest sprzęgło?
-
Jest ktoś w stanie określić czy jest dwumasa czy nie ma? W necie różnie zdania, a tu też nie mogę znaleźć... Może po VIN-ie ktoś jest w stanie pomóc? Silnik ATD.
-
Zadzwoń do serwisu Škody i zapytaj się oto. Podaj im vin. Oni powinni ci powiedzieć.
Są rózne wersje tego 1.9 więc ciężko coś doradzić <!-- s:/ --> -
Również mam silnik ATD i drążyłem kiedyś ten temat, w trzech niezależnych zródłach sprawdzałem po vinie i wszędzie twierdzą, że nie ma dwumasy.
W jednym miejscu uzyskałem też info, iż ATD był z dwumasą, ale w octawii i skrzynią 6-biegową. -
Ja również mam info ze w ATD nie ma dwumasu jesli skrzynia jest 5-cio biegowa. Jesli skrzynia jest 6-cio biegowa wtedy wystepuje koło dwumasowe (tak jak pisze [b]MirekS[/b])
z kolei w silniku AXR który również jest 101 konny, koło dwumasowe wystepuje przy 5-cio biegowej skrzyni. -
ATD brak dwumasy ( na szczęście )
-
Potwierdzam, u mnie w fabi z 2002r 1.9tdi atd tez nie ma dwumasy.
-
ATD nie mją 2masy.
-
Witajcie. Czy w fabii I po lifcie (2004-2007) również nie ma dwumasy? 1.9 TDI ATD.
-
[quote="Sebik"]Witajcie. Czy w fabii I po lifcie (2004-2007) również nie ma dwumasy? 1.9 TDI ATD.[/quote]
Z tego co się orientowałem to w fabii atd nie ma dwumasy. Jedyny model gdzie w fabii była dwumasa to 1,9tdi w wersji RS 130KM