Szyby przednie "wariują"
-
Mam jeszcze jeden problem. Szyba el.od strony pasażera po naciśnięciu do oporu przycisku w panelu drzwi kierowcy podnosi się tylko do pewnej wysokości a następnie opuszcza się. Wymieniłem panel w drzwiach kierowcy na nowy, zrobiłem inicjalizację szyb przy pomocy kluczyka w zamku i kilka razy było dobrze lecz problem powrócił. Może coś ktoś poradzi...
-
Czasami się tak dzieje gdy szyby się przez dłuższy czas nie używa np. w zimie. Wtedy należy ją poużywać i ja rozruszać.
Panel kupiłeś oryginalny czy zamiennik?
Z prawego knefla w prawych drzwiach otwiera się normalnie szybka? -
Tak. Z prawego normalnie
-
Ten panel co wymieniłeś to jest oryginalny?
Bo na zamiennikach zdarzają się takie rzeczy że dana rzecz wariuje . Tyczy się to centralnego zamka. -
Sprawdź prowadnice w ramie okna (uszczelki) czy gdzieś szyba nie ma oporu, to może być przyczyna.Gdy szyba poczuje opór czujnik krańcowy ją opuszcza myśląc że coś przyskrzyniła.
-
Sprawdź prowadnice, kupuj oryginalne części... Może coś jest nie tak z samym przyciskiem, warto byłoby go wyjąć i sprawdzić.
A może to jakieś zwarcie się wytwarza? Ja polecam przejechać się do elektryka, takie gdybanie tutaj raczej nic nie pomoże a może zaszkodzić <!-- s:) --> -
Polecam zajrzeć do przelotek w drzwiach, w fabi często wiązka elektryczna się łamie lub korodują/śniedzieją złącza.
-
Rozwiązałeś problem?