[Inne] Żarówki
-
Ja wam powiem tak. Ocen i opini jest wiele. Ja doszedlem do wniosku, ze jak sam czegos nie sproboje, to sie nie dowiem. Kazdy eksploatuje inaczej.
Ja kupilem zestaw : pozycyjne - Osram Cool Blue Intense (ktore znajda swoje zastosowanie rowniez w podsufitce), oraz mijania - Night Breaker Plus.
A wrazeniami sie podziele jak juz dojdzie do skutku wymiana reflektorow razem zarowkami
<!-- s:) -->
-
[quote="K0_VOITH"][quote="marcing040381"]
Ja już pisałem - jestem zwolennikiem produktów Tungsram z serii Megalight +60 i +90. Takie też z czystym sumieniem polecam - bardzo jasne, białe światło.
.[/quote][/quote]
Potwierdzam, szczególnie +90<!-- s:) -->
-
kilka dni temu padła mi jedna żarówka,a miałem założone osram night breakery,od dnia zakupu byłem pod wielkim wrażeniem jak pięknie w nocy świeciły,ale jak już kiedyś wspominałem że nocą w deszczu to porażka a na jednej żarówce jechałem max 40km/h drogą szybkiego ruchu,musiałem kupić coś na szybko więc zakupiłem w REALu xenon blue vision za 29.99 komplet,powiem tak : świecą tak samo pięknie jak osramy,tylko odległość światła troszkę mniejsza,a co ważniejsze testowane w deszczową noc i dają radę,a jak z trwałością to czas pokaże,osramy wytrzymały nie cały rok
-
A co powiecie o Tungsramach +120? Mial ktos? Dolozyc pare złoty i miec te czy lepiej +90? Bo boje sie ze np +120 beda tylko nieco lepsze niz +90 a krotsza zywotnosc.
-
Ja powiem bezstronnie chociaż nie którzy wiedzą co popieram i tego nie kryje
Na co zwrócić uwagę przy kupnie żarówki:
- Zobacz czy żarówka posiada takie coś jak UV. Jeśli tego nie ma to nie kupuj bo w czasie max 5 lat będziesz miał reflektor/y zółte jak brzoskwinia
- Te wszystkie +50%, +90% itp to po części są chwyty reklamowe. Faktem jest że żarówki świecą lepiej ale nie jest to tak jak mówi reklama.
- Żywotność żarówek +XX%, +XXX% jest krótka. Z tych wszystkim plusikowych żarówek najlepiej wypadają te po 50%. Te które mają więcej plusikowego świecą zdecydowanie krócej.
-
Hmm. Z tego co chwile poszperalem to te +50 i +90 maja UV ale informacje ze +120 to mają to juz nie znalazlem.
-
Ostatnio mój tata kupił sobie te thursramy +50% i nie mają UV.
Nie wiem czy którekolwiek thursramy mają UV<!-- s:| --> .
-
tu napisane jest ze mają
-
ja Ci pisze to co jest napisane na pudełku. Ludzie po sklepach różne rzeczy piszą.
-
To sa w ogole warte ceny jakies zarowki ktore maja te filtry UV?
-
Powiem Ci że ja bym dopłacił za UV
<!-- s:) --> .
-
Witajcie,
W mojej Fabii bidzie edyszyn rozgościły się fabrycznie żarówki H4. Poprzednio używałem lamp z żarówkami H7 i różnica jest kolosalna - na niekorzyść. Doradzi ktoś, czy warto wymienić słabo świecące sztuki H4 na jakieś inne, lepsze, markowe tego typu? Z lepszym zasięgiem świecenia, jaśniejsze? Jak będzie z ich trwałością? Czy może jednak szkoda peso i nie jeździć po nocy? -
[quote="skotnicki"]Witajcie,
W mojej Fabii bidzie edyszyn rozgościły się fabrycznie żarówki H4. Poprzednio używałem lamp z żarówkami H7 i różnica jest kolosalna - na niekorzyść. Doradzi ktoś, czy warto wymienić słabo świecące sztuki H4 na jakieś inne, lepsze, markowe tego typu? Z lepszym zasięgiem świecenia, jaśniejsze? Jak będzie z ich trwałością? Czy może jednak szkoda peso i nie jeździć po nocy?[/quote]Witam.
Powiem tak. Jeżeli masz problem ze wzrokiem to zachęcam/ zalecam kupić jakieś markowe lepsze żarówki.
Pamiętaj im większy + tym krócej świecą. Tego się nie da przeskoczyć. Faktem jest że przy takich żarówkach widać więcej i światło jest lepsze.
Kasa, hmmm. Zależy jakie chcesz kupić i ile chcesz dać kasy za nie oraz co oczekujesz od nich. -
Ogólnie peso nie ma znaczenia. Byle kupić i się nie naciąć, a efekt poprawy uzyskać :padam: <!-- s:padam: -->
-
Ja bym brał takie z środka bo stosunek jakość/trwałość/cena jest dobra
-
A ja się podepnę do tego tematu
obecnie cały czas jeżdżę (w fabii) na tungsramie +90% lub +120% i jestem zadowolony, w poprzednim autku przerabiałem różne typu OSRAM cool blue czy Philips Bluevision i jeszcze jakiś niby niebieskawy BOSCH. Teraz chciałbym mieć w swoich lampach zimną biel lekko przechodzącą w niebieski. Jakie żarówki kupić żeby miały przy okazji homologację
? bo niestety odnosiłem wrażenie, że te wynalazki były blue tylko z nazwy
-
Hej,
Wiesz co przez jakiś czas miałem w toyocie żarówki Osram Night Breaker. Miały niebieski filtr i świeciły rewelacyjnie. Niestety żywotność to w moim przypadku 2 miesiące<!-- s:/ --> a kosztowały kolo 60-70 zł
Dawały biało niebieską barwę i miały same zalety, poza ceną i żywotnościąobecnie mam seryjne w fabianie i w nocy jestem bardzo miło zaskoczony, reflektory fabii u mnie na prawdę dają radę
-
Piotrek > Pamiętaj im większy + tym krócej świeci żarówka
<!-- s:) --> . Standardowe (bez żadnego plusika) żarówki wytrzymują nawet 7 lat.
Powiem tak że do nowej lampy standardowa żarówka to. Efekt fajny. Do kilkuletniej lampy gdzie szybka jest pożółkła to już trzeba dać jakąś lepszą żarówkę bo na zwykle to będzie kiepsko.
Sam kupuje silverstary do stosunek cena/jakość/żywotność jest dobra. Nie świecą tak krótko jak nighty. -
Ale to te s osramy?
Czy tugsramy<!-- s:) -->?
Pozdrawiam
-
Ja tylko kupuje Osram
<!-- s:D --> .