Nowa cewka - problem
-
Po wymianie cewki auto nie odapla <!-- s:/ -->
Podłączyłem kompa i wyszły błędy:
17756 Uzwojenie pierwotne cewki 1 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
17757 Uzwojenie pierwotne cewki 2 - przerwa brak osprzętu / nie związany ze sprzętemz tego co obstawiam to że nowa cewka jest walnięta po podłączeniu starej auto odpalało normalnie
-
Bardzo możliwe że doszło do uszkodzenia cewki przy montażu.Bardzo łatwo ją uszkodzić.Być może tak było w Twoim przypadku.
-
Niektóre sztuki cewek są zepsute zanim wyjdą z fabryki. To w polsce jest normalne, a na zachodzie już nie.
-
Jak masz rachunek zareklamuj towar.
-
zareklamowałem tylko teraz czekać do dwóch tygodni trzeba <!-- s:/ --> zamówiłem używana oryginalną chwilowo. Przy montażu nie możliwe żeby się uszkodziła,delikatnie przyłożona nie obijając o blok silnika ani inne części, także nie została przykręcona na "chama" tylko delikatnie z wyczuciem. Zobaczymy co z reklamacji wyjdzie.
-
No to życzę powodzenia.Koniecznie daj znać co z tego wyszło.
-
dzisiaj dostałem cewkę kupioną wczoraj przez allegro,zamontowana - auto pali <!-- s:) --> teraz czekam na zwrot kasy za zareklamowaną cewkę lub wymianę na inną ;] A tak przy okazji nie orientuje się gidze w Krakowie lub w okolicy szrotu z częściami do do SKODA VW itp. potrzebuję sondę lambdę 036 906 262G 5 przewodową.
-
To najlepiej sobie "wygogluj".