Głośniki przód Helix B62C
-
Witam, w temacie głównym o głośnikach przednich cisza, więc założę nowy temat <!-- s;) -->
Jest ktoś posiadaczem Helix B62C i podzieli się wiedzą jak one są zamontowane u Niego w drzwiach ?
Zależy mi na nie cięciu tapicerki, więc głównie obchodzi mnie ilu milimetrowy dystans musi być zastosowany, żeby nie dotykał prowadnicy ani plastików tapicerki.I chętnie dowiedziałbym się czy jeśli podepnę te głośniki pod oryginalne kable to będzie jakaś utrata jakości dla średnio wyczulonego melomana ? Głównie leci disco i jakieś bassiki.
-
Witam.
Jeżeli na jakości nie chcesz tracić to zapomnij o oryginalnej wiązce kabli do głośników. One są cieńkie i mają max. 1mm2. Kable do głośników daje się tak , że im wyższa moc tym grubszy kabel. Ja myślę że standardem do tych głośników co się produkuje to jest kabel 2x1,5mm2 lub 2x2,5 mm2 chyba , że masz bardzo mocne to wtedy od 4 mm2 w górę
-
A mógłbyś podać jakąś nazwę kabli albo linka ? <!-- s:) --> Głośniki na pewno nie będą z wyższej półki jak Hertz dsk 165. Albo te albo słabsze.
I może orientujesz się ile tego kabla będzie potrzebne, z 4 metry ?
-
polecam 2x2,5 mm2 kupisz go w każdym sklepie elektrycznym,najlepiej w otoczce żelowej,ładniej wygląda,jak chcesz od drzwi do samego radia to 4m masz z zapasem, ja zużyłem po 2,5m na stronę ale puszczałem kable od drzwi,środkiem pod plastikiem aż do wzmaka w bagażniku
-
Dzięki <!-- s:) -->
Dużo będzie roboty żeby poprowadzić kable od drzwi do radyjka ? Trzeba zdejmować dużo elementów ?
-
w zasadzie tylko tapicerkę drzwi,kabel puścisz w gumowej osłonce którą widać przy otwartych drzwiach,łatwo ściągnąć i założyć a potem kwestia gustu jak go zamaskujesz