Podgrzewanie siedzen.
-
Witam. Mam ładne czarne siedzenia po lifcie, lecz chce zamonotowac do nich podgrzewanie. Czy same "wklady" moge dokupic? I jesli tak , czy jest z tym duzo roboty??
-
Same wkłady sa ciężkie do zdobycia. Ja kupiłem razem z fotelami. Do tego musisz miec sterownik pod każdy fotel, wtyczkę, przełączniki, zrobic instalacje (no i sensownie ją puścić) no o oczywiście włożyć do foteli. Fotele da sie rozebrać i ładnie złożyć, ale roboty jest w ciul i jeszcze wiecej. <!-- s;) -->
-
Dziekuje. Zniechęciles mnie <!-- s;) --> Wiec jak narazie w zime bede chlodzil tylek hehe;p
-
Zawsze możesz kuić matę grzejną pod zapalniczkę.Wyjdzie taniej i nie będzie roboty B-)
-
Tu sie nie ma sie co zniechęcać. Najlepiej szukać całych foteli. Czasem sie trafiają nawet z przełącznikami. Instalacja to metry kabla, lutownica, piny do kostek i jazda. <!-- s;) --> a co do rozbierania poszycia, chyba zrobię manual, wkładam teraz maty do drugiego kompletu foteli.
-
[b]MatCar17[/b] dobrze prawi, szukaj grzanych foteli, ja tak kupiłem komplet za psie pieniądze, przełożyłem maty, dokupiłem włączniki, wiązki i całość podłączenia zawdzięczam oczywiście Piotrkowi potem fotele bez mat puściłem na allegro i jeszcze odzyskałem trochę $$ <!-- s:) -->
-
tu możesz kupić same maty grzewcze http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=15<!-- m --> tylko musisz sam po to jechać co jest utrudnieniem.
One wychodzą po około 370 zł za komplet. -
No ale tak jak napisałem wyżej, same maty niestety nie załatwiają sprawy. <!-- s;) -->
-
No pewnie, że nie
Szukaj foteli, ja kupiłem fotele z grzanymi dupami za 250zł na allegro, od razu miały wtyczki w komplecie i wiązkę, wiem że to okazja ale jednak się udało, potem tylko dokupiłem włączniki no i nieoceniona praca Piotrka i mam grzane stołki <!-- s:) --> -
Podpinam się pod temat grzanych foteli a mianowicie mam przednie podgrzewane lecz kierowcy nie działa a drugi tak bezpiecznik jest ok co jeszcze mogę sprawdzić ??
-
Sprawdź omomierzem/piszczałką czy na macie masz przejście , czyli wypinasz wtyczkę od instalacji i do wtyczki która idzie do fotela wpinasz omomierz lub piszczałkę. Jeśli omomierz pokazuje stan zwarcia lub w przypadku piszczałki piszczałka piszczy to mata jest sprawna i błąd tkwi w instalacji elektrycznej.
-
dzięki za wskazówki:)
-
Było. Miliony razy. I to nawet w tym temacie.
-
[quote="MatCar17"]Tu sie nie ma sie co zniechęcać. Najlepiej szukać całych foteli. Czasem sie trafiają nawet z przełącznikami. Instalacja to metry kabla, lutownica, piny do kostek i jazda. <!-- s;) --> a co do rozbierania poszycia, chyba zrobię manual, wkładam teraz maty do drugiego kompletu foteli.[/quote]
No tak tylko Wojtek właśnie odnowił siedzenia, więc tak średnio z kupowaniem nowych.