Stukanie w lewym kole przednim
-
Od wczoraj coś stukało w lewym kole przednim. Jak jadę szybciej to szybciej stuka. Jakby gdzieś jakiś metal wszedł. Odkręciłem koło i pomiędzy tarczą a osłoną był połamany taki metal. Z czego to jest? Na zdjęciu pokazałem gdzie to było, tylko tutaj brakuje metalowej osłony jak u mnie jest.
-
To jest zmielony pierścień zabezpieczający łożysko. Przy wymianie łożyska ów pierścień nie został osadzony prawidłowo w rowku. Teraz należałoby zakupić nowe łożysko i wymienić je ponownie zgodnie ze sztuką dobrego rzemiosła , przy użyciu właściwych narzędzi.
-
Powiedz mi tylko ile takie coś może mnie kosztować. Wymianę cylinderka hamulcowego 1 szt, szczęk hamulcowych 1 szt, zestaw łożysk koła 1 szt, łącznik drążka stabilizatora 2 szt, poduszka stabilizatora 2 szt miałem 25 września 2012r.
:wstyd: :wstyd: <!-- s:wstyd: -->
Muszę wymienić całą piastę z łożyskiem taką jak tutaj?
[url]http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=211&ref=aHR0cDovL3d3dy5za29kYWN6ZXNjaS5wbC9vZmVydGEvP3NyY2hfbWFya2E9U0tPREEmc3JjaF9tb2RlbD0zMyZzcmNoX25hendhPSVCM28lQkZ5c2smc3JjaF9ucj0mc3JjaF9zenVrYWo9c3p1a2Fq[/url] -
Nie udzielam odpowiedzi na zapytanie ile to może kosztować. Nie ja to będę wymieniać , nie ja będę płacić za cząstkę. Internet nie jest cennikiem usług / części. [quote="szymon189"]Muszę wymienić całą piastę[/quote]Napisałem że [quote="bonifacy"]Teraz należałoby zakupić nowe łożysko i wymienić je[/quote]Decyzja należy do Ciebie. Wyjedzie Ci to łożysko na zewnątrz czy nie. Przez prawie rok nie wyjechało mimo złego montażu to może nic się nie stanie przez kolejne lata.Mimo tego ja bym z dużym pyskiem reklamował poprzednią usługę jego wymiany.
-
[quote="bonifacy"]....Mimo tego ja bym z dużym pyskiem reklamował poprzednią usługę jego wymiany.[/quote]
Ja również. Od tego zależy Twoje bezpieczeństwo. I innych...
Co za druciarstwo...