Zawieszenie przód - pytanie
-
Mam do wymiany drążek lewy, tuleje stabilizatora i łączniki.
I tu pytanie: czy wybór jest tylko pomiędzy częściami skody i zamiennikami, czy też pasuje coś np. z VW Polo albo Golfa? Za radą kogoś z forum w 2010 zmieniłem tuleje tylne wahacza na takie z VW (z czterema łapkami) i od tego czasu mam z nimi spokój. Czy w przypadku wymienionych na wstępie części też da się tak zrobić? Tuleje stabilizatora (zamienniki jakieś) nie wytrzymały nawet 8 miesięcy.
Pozdrawiam -
W tym przypadku nic innego nie podejdzie. Tuleje albo ori albo poliuertany czerwone z olkusza. Reszta to dobrej marki zamienniki. Ja np laczniki mam febi i daja radę a wybralem je ze wzgledu na czarny kolor <!-- s;) -->
-
Adrian jak się sprawują poliuretany ? dłużej wytrzymią od ori ? daj jakieś namiary na nie bo moje po nie całym roku już pozrywane <!-- s:| -->
-
Ja swoje w wersji sport ktore maja kolor żółty montowalem w marcu. Do dnia dzisiejszego jest sztywno. O twardosci podobnej do standardu sa koloru czerwonego i podobno wytrzymuja dłużej niz seria. Zbyt wiele nie powiem jak dlugo bedzie ok ale mam jakies tam elementy w zawieszeniu np na tylnej belce i sa juz 6 lat i nic im nie jest. Wpisz w google poliuretany olkusz i bedziesz mial stronę sklepu on line. Za sztuke chca cos około 36zl
-
Bóg zapłać dobry człowieku <!-- s -->
-
A jak poszukasz to mozna na google znaleźć kody do rabatu. Co prawda ok 5% ale zawsze warto.
-
Słyszałem też o stosowaniu tulei od Ibizy Cupra ponoć mocniejsze są.Ja wymieniałem coś takiego w VW Polo na ori i było ok.Co do łączników moje wymienione były ok 30 kkm na ori teraz mam 81 kkm i nadal dają radę.