F2 Sport by Goldi
-
Pięknie sie prezentuje a co do radyjka pochodzi z F2, w O2 ma inną szerszą obudowe <!-- s;) -->
-
[b]marcing040381[/b] jesli chcesz mieć czysto pod maską kup sobei uszczleke pasa przedniego (w swojej fabce mam zamontowane) a sesyjka fajna :super: <!-- s:super: -->
-
jest Armin w radyjku <!-- s:D -->
-
Jakie plytki :?: <!-- s:D -->
-
[quote="jablonix"]jest Armin w radyjku <!-- s:D -->[/quote]
Wiadomo Arminek hehehe.[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 15-09-2012, 09:40[/i] ][/size]
[quote="Tofik"]Jakie plytki :?: [/quote]
O co chodzi??? -
Chodzi mi, jakie masz plytki Armina Van Buuren czy oryginalne czy piraty, ale jak piraty, to nie koncz ciekawy jestem, bo sam mam kilkanascie plytek <!-- s:D -->
-
[quote="Tofik"]Chodzi mi, jakie masz plytki Armina Van Buuren czy oryginalne czy piraty, ale jak piraty, to nie koncz ciekawy jestem, bo sam mam kilkanascie plytek <!-- s:D -->[/quote]
-
No i nadszedł czas wymiany części podlegających wymianie eksploatacyjnej.
przebieg 68000 ;
- wymiana oleju na 5W50 Peak Life;
- filtr oleju;
- filtr kabinowy;
- uzupełnienie płynu chłodniczego G12 z trochę ponad MIN do MAX.
przebieg 68750 ;
- wymiana wycieraczek przednich firmy DIPP cena rewelacyjna 65 zł za kpl ;
- podklejenie podkładek piankowych pod ramką tablicy rejestracyjnej.
-
W ostatnim czasie nastąpiły pierwsze wymiany i naprawy w aucie:
- wymiana tylnych odbojów amortyzatora;
- ściągnięcie bębnów, nasmarowanie mechanizmy hamulca tylnego i naciągnięcie ręcznego hamulca;
- wymiana gum stabilizatora, stuki i chwaszczenie przy przejeżdżaniu przez dziury i progi zwalniające.
-
No i w końcu wymieniłem zakupione jakiś czas temu świeczki.Dotychczas były fabryczne Bosch, obecnie założone są świece czeskiej firmy Brisk DOX15LE-1 EXTRA.Zalecana wymiana co 60 kkm max.Cena 10 zł/szt.
Dobry stosunek ceny do jakości.
Tu można przeczytać o jej właściwościach:
http://motoplatforma.com/index.php?p4282,swieca-zaplonowa-brisk-extra-dox15le-1<!-- m --> .
Przy okazji okazało się że mam pęknięty wężyk podciśnienia 03C 103 560 F który również wymieniłem na ORI.Koszt to 24,80 zł.
Auto zdecydowanie ożyło podczas dodawania gazu, oraz odczułem że odpala jakoś inaczej. -
widzę że trochę porobiłeś
a też muszę coś pod ramkę rejestracyjną wsadzić żeby mi się nie stykała z lakierem
-
Przebieg 76kkm wymieniono kpl rozrządu wraz z pompą wody, rolkę dodatkowego napinacza i pasek klinowy, wymiana odbyła się coś koło czerwca br (całość na częściach ORI, następna wymiana po ok 160kkm max).
No i przyszedł czas na kolejną "modyfikację" w autku, a co za tym idzie sposobność do odświeżenia wątku.
Przebieg 91150 km już dobił i postanowiłem wymienić klocki i tarcze hamulcowe przednie.Tarcze TRW i klocki fabryczne Ferodo plus wymiana płynu hamulcowego.Stwierdzam, że autko przed wymianą nie miało już hamulców (taka różnica).
Dodatkowo autko przejrzane i na chwilę obecną nie wymaga żadnego wkładu finansowego.Fabia ma 6,5 roku, a w moim posiadaniu jest od 3 lat i nadal uważam, że zakup jej był okazją.Oby tak dalej służyła.
-
No i pięknie. Oby tak dalej <!-- s:) -->
-
No i Fabka doczekała się wymiany łączników stabilizatora na których przeleciałem aż 74kkm.Rewelacja.Nowe zamontowałem firmy TRW i mam nadzieję że też będą trwałe.[b]Rufus[/b] dzięki za pomoc narzędzia i miejsce do pracy.Masz u mnie 4-packa.
-
pekná fabka , vzor se mi moc nelibi, sem radsi za decentnejsi upravy, zato ty vyhrivane sedacky ti moc zavidim <!-- s:) -->
Piękna fabka wzór mi się nie podoba, wolałbym subtelną kombinację, ale podgrzewane fotele .Zazdroszczę ci bardzo
-
Dawno nic tu nie pisałem.Dziś zakupiłem filtr paliwa zamiennik z firmy Filtron w cenie 59zł.Fabka obecnie poddaje się renowacji i wkrótce pochwalę się jej nowym wyglądem. <!-- s;) -->
-
a jak sprawa wygląda, którą mi pokazałeś na FB? Wszystko już w porządku :?: <!-- s:?: -->
-
Czekam na finał <!-- s;) -->
-
No i finał nadszedł.Wczoraj odebrałem autko na gotowo.Po polerce wygląda jak z fabryki <!-- s;) -->
Serwis zrobił jeszcze czujniki cofania (na bogato).Cena za wszystko 4200zł kryte przez PZU z OC sprawcy.
Dzisiaj wymieniono tylne tuleje wahaczy od Seata Ibiza Cupra, tłumik środkowy z siatką.Autko jak nowe.Foty wkrótce. -
I jakie wrażenia na tych tulejach?