Slabe hamulce -po wymienie klockow
-
Witam
W dniu wczorajszym wymienilem klocki
Po tej wymianie zrobily mi sie strasznie slabe hamulce Czy klocki musza sie dotrzec?? -
Witaj
Jakiej firmy klocki zamontowałeś ?
Może ubrudziłeś tarcze w trakcie wymiany i przydało by się je odtłuścić.
Przyczyn może być wiele.M.
-
Klocki oryginal
Tarcze odtluszczalem zmywaczem do hamulcy
W trakcie wymiany tylnych szczek wyskoczyl mi tylny cylinderek (dziecko mi nacisnelo na pedal hamulca w trakcie pracy) Czy uklad mogl sie zapowietrzyc?? Moze to jest przyczyna
-
maninnew - trzy pytania : czy klocki poszły na stare tarcze ? - jeśli tak-to muszą się dotrzeć . Czy po złożeniu cylinderka odpowietrzyłeś układ ?. Jaki jest teraz pedał hamulca ? miękki czy taki jak przed wymianą ?
omron -
Klocki poszly na stare tarcze
Na cylinderku pojawil sie wylacznie wyciek plynu Wcisnlem jeden bok i gitara Ukladu nie odpowietrzalem
Pedal jest jakby nizszy i miekki -
No to musisz teraz troszkę ostrożniej pojeździć, klocki się dotrą , pedał też powinien minimalnie się podnieść i ztwardnieć. Tak jest zawsze jak się tarcz nie wymienia w komplecie z klockami . Nie pytaj ile musisz pojeździć - tego się nie da zmierzyć - jeśli przy hamowaniu nie ściąga Cię w którąś stronę to O.K.
Z dnia na dzień będzie coraz lepiej.
omron -
Dzieki za pomoc
-
Witaj
Jeżlei miałeś wyciek płynu, a pedał jest miekki i niski, zapewne,, również" rośnie przy pompowaniu to niestety kolego ale musisz koniecznie odpowietrzyć układ hamulcowy. -
Jak byś zrobił to od razy to wystarczyło by odpowietrzyć tylko to koło w którym wypadł tłoczek, a teraz to już cały układ
-
Jeżeli miałem tylko wyciek płynu na cylinderku to też muszę odpowietrzać układ??
-
jeśli robiłeś coś z a hamulcami a był wyciek płynu lepiej także od razu wymienić płyn hamulcowy oraz odpowietrzyć układ.
-
Przyjęte jest w teorii, że po wymianie hamulców, pierwsze 500km należy przejechać delikatnie używając hamulca by klocki z tarczami się dotarły. Wiadomo, iż w ruchu miejskim można ten dystans nieco zmniejszyć, a w trasie wydłużyć.