Źle zamontowane radio ?
-
Witam mam takie pytanie. Ostatnio stwierdziłem że mam źle podłączone radio gdyż gra po wyjęciu kluczyka ze stacyjki ,montowane było w aso ,chciałem przepiąć kable żeby grało po kluczyku i co się okazuje ze w instalacji jest tylko plus na stałe.Pytanie moje brzmi czy ten typ tak ma ?Radio to Pioneer DEH-4000 , Fabia II, 2008, 1,2-12v .Pozdrawiam.
-
Witam. W moim przypadku bylo tak ze originalne radio dzialalo normalnie czyli po wlozeniu kluczyka gralo po wylaczeniu,wylaczalo sie.Bez kluczyka dzialalo tylko po nacisnieci power.A w nowym radiu tego niemam.Kombinowalem na wszystkie sposoby z kablami i nic mi sie nie udalo wskurac.
-
[quote="dadi1032"]Witam. W moim przypadku bylo tak ze originalne radio dzialalo normalnie czyli po wlozeniu kluczyka gralo po wylaczeniu,wylaczalo sie.Bez kluczyka dzialalo tylko po nacisnieci power.A w nowym radiu tego niemam.Kombinowalem na wszystkie sposoby z kablami i nic mi sie nie udalo wskurac.[/quote]
Rozumiem ze masz teraz nie oryginalne radio i tez tak masz jak ja ? -
Moglibyscie + sprobowac zamontowac do pozycji 1 w stacyjce <!-- s:) -->
-
Probowalem + podlaczyc pod stacyjke ale sie nie wlaczalo tylko po nacisnieciu power.Ale sie juz przyzwyczailem wylaczac radio gdy wychodze z auta
-
[quote="dadi1032"]Probowalem + podlaczyc pod stacyjke ale sie nie wlaczalo tylko po nacisnieciu power.Ale sie juz przyzwyczailem wylaczac radio gdy wychodze z auta[/quote]
Problem wyjasniony tutaj : http://www.fabiaclub.pl/forum-pl/viewtopic.php?f=4&t=7613<!-- m --> -
Z tego co pamiętam zasilające kable są dwa, jeden z zasilaniem non stop (chyba żółty), a drugi, że po odłączeniu kluczyka, radio się wyłącza (chyba czerwony).
Miernik i trzeba sprawdzić.