Samozamykanie drzwi
-
Witam,
czy da sie wyłączyc samozamykanie drzwi ??? nie mam na to reguły od czasy do czasu same zamykaja mi sie wszystkie drzwi. Kiedys miałem sytuacje ze sie zamknęły z kluczykami w środku.
[color=#FF0000]EDIT:
A może kolega sprecyzuje, jaki samochód, rok itd.? Podając więcej informacji zwiększamy prawdopodobieństwo uzyskania odpowiedzi.
~gory[/color] -
U mnie też tak się czasem dzieje, ale przyjmuję takie rzeczy jako drobne dziwactwa , ktore trzeba zaakceptować <!-- s:P -->
Tak samo jak blokowanie otwierania bagaznika - oczywiscie ma to sens ale jest jakos dziwnie zaimplementowane, bo za każdym razem kiedy wysiadam z auta i chce wyciagnac cos z bagaznika to musze otworzyc (i zamknac) ktores drzwi i dopiero wtredy odblokowuje sie bagaznik. :zdegustowany: -
no właśnie to jest kwestia kompa, alarmu, centralnego, ale to wszystko zależy od auta i co tam tym steruje <!-- s:) -->
-
Przyczyną samodzielnego zamykania zamka jest krańcówka w zamku która szwankuje. Przy drzwiach kierowcy powoduje to zamknięcie wszystkich drzwi.
-
Mój samochód to skoda fabia 1.4 MPI/60 koni, rocznik 2002
Czyli wystarczy wymienić tą krańcówkę w zamku od kierowcy ??
-
od czegoś trzeba zacząć, czy pomoże wymiana krancówki to się okaże <!-- s:) -->
Może to też być ustawione, np po przejechaniu dystansu same się zamykają, ale to najlepiej sprawdzić na kompie.
-
[quote="przemek568"]
Czyli wystarczy wymienić tą krańcówkę w zamku od kierowcy ??[/quote]Tylko albo aż roboty z tym trochę jest 4h, a nowy zamek w sklepie to sporo kasy kosztuje.
Oczywiście 100% pewności nie ma, że to u Ciebie jest to, u mnie było właśnie to. -
Uważam że to jest kwestia podpięcia pod VAGA, kiedyś też zamknęły mi się wszystkie drzwi z kluczykami, dobrze że pod domem. Ale sprawę uratowało podpięcie pod program. I wyłączenie funkcji. Oczywiście, jeśli tego była przyczyna