[F1] Skrzypienie Podwozia jak jest zimno
-
Witajcie
Apropo Skrzypienia....
U mnie jak bujnie mocniej Fabką to wydobywa się skrzypienie z przedniego zawieszenia ale jak temperatura spada poniżej 3 stopni.
Rozmawiałem z goście który pracował w serwisie Skody i powiedział ze to norma....
U was też takie same objawy ???? :chytry: <!-- s:chytry: --> -
Jasne...to znaczy, że auto żyję :hyhy: <!-- s:hyhy: --> u mnie też skrzypi z przodu przy niskich temperaturach, a najbardziej jest to odczuwalne jak pokonuje się progi zwalniające
-
PulStar, ale czy to jest normalne ????
Bo mówią ze coś tam posmarują i gitara ale na długo to nie starcza...A na forum to zeczywiście niezle piszesz....podoba mi sie to jak nie wiem co,,... <!-- s -->
-
Też to słyszałem - podobno smarują jakieś gumowe elementy ale co to już wypowiedzą się inni użytkownicy którzy ten temat przerobili. :help: <!-- s:help: -->
-
[quote="mariomario"]
Rozmawiałem z goście który pracował w serwisie Skody i powiedział ze to norma....[/quote]Takie właśnie mamy serwisy które nic nie wiedzą, ale do kasowania chorych sum pierwsi.
Nie jest to żadna norma, nie ma prawa nic skrzypieć, u mnie przyczyna tkwiła sinerblokach. -
[quote="MirekS"]Nie jest to żadna norma, nie ma prawa nic skrzypieć, u mnie przyczyna tkwiła sinerblokach.[/quote]
Sinerblok to to samo co silentblok? Jeśli to to samo to ja wymieniałem dwukrotnie u siebie (polskie drogi oczywiście dają radę wszystkiemu) a i tak skrzypi jak jest bardzo niska temperatura Mirku. No ale właśnie to może je trzeba posmarować jakimś smarem.
-
[quote="Pulstar"]Sinerblok to to samo co silentblok? [/quote]
to samo .
-
Wiecie co Panowie,...
To jednak podjadę do znajomego mechanika i niech zobaczy czy wszystko gra.
Wolę być pewny...Pozdro
-
Pulstar trochę źle napisałem :zawstydzony: <!-- s:zawstydzony: --> .
U mnie od wymiany totalna cisza, a pakiet temp był szeroki od -27 zimą do +46 w lecie.