Podniesienie fabki
-
Witam wszystkich.
Chciałbym podnieść fabie 1,9sdi czy jest jakiś sposób i czego szukać.
[color=#008000]Post edytowany przez Tomuś[/color]
-
Najprościej jest kupić jakieś 16" lub 17".Nie będziesz musiał inwestować w zawieszenie.
-
i tak muszę wymienić amory i czy tu niema pola manewru
[color=#008000]Post edytowany przez Tomuś[/color]
-
Na pewno jak dasz nowe amory i sprężyny to auto będzie wyżej.Kwestia co rozumiesz pod pojęciem wyżej.Możesz zamontować gwint.
-
Witam.
Zakupiłem amory skf i zastanawiam się jakie dobrać sprężyny w sklepie są zamienniki wzmocnione ponoć do diesla czy one by mogły być czy inne mam nadzieje ze po tym , podniosę fabie z 2 cm lub lepiej[color=#008000]Post edytowany przez Tomuś[/color]
-
Skf nie produkuje amortyzatorów.
Jak już to górne łożysko mcphersona.
Sprężyny dobieraj pod silnik - najlepiej w aso. Oni też mogą zaproponować sprężyny z pakietu na bezdroża ( nie wiem czy takie były do F1). -
przepraszam amory bilstein a te wzmocnione to odpada
-
jakby ktoś chciał podnieść fabię 1 to na wiosne będę zmieniał sprężyny na jakiegoś eibacha. Mam fabryczną podniesioną wersję nie wiem o ile cm ale na wlepce jak sprawdzałem kody wyposażenia mam kod L21 czyli prześwit 21 cm. Ciekawy jestem czy na forum ktoś tu taką ma. Poprzedni własciciel od którego go kupiłem mówił że taką wersję zamówił w salonie.
Pasują na seryjne amory bo sprawdzałem u mojej fabii skok amortyzatora i w fabii ojca (1,4MPi)a oto fotka jak stoi
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images68.fotosik.pl/268/5d9d3e256a365638med.jpg[/img][/url] -
Przód
Sprężyny do silników benzynowych mają 4 zwoje. Sprężyny do silników diesla mają 5 zwojów.Tył
Spręzyny do HB i sedana mają 4 zwoje. Spręzyny do combi mają 5 zwojów.Do swojego sedana wsadziłem z przodu i z tyłu spręzyny 5-ciozwojowe, nie zmieniałem amorów. Autem nieco bardziej buja (motorówka), ale jazda po krakowskich dziurach jest o niebo bardziej komfortowa dla mnie i dla zawieszenia.
-
ta czarna robi wrazenie... :przestraszony: <!-- s:przestraszony: --> czyli mozna tez w druga strone..
-
taką już kupiłem 2 miesiące temu <!-- s:) --> na szczęście na wiosnę leci w dół