Szarpanie autem + kontrolka silnika
-
Witam mam problem mianowicie dziś zaświeciło mi się kontrolka sterowania silnika + auto strasznie szarpie. Objawy ma takie jak by nie palił na 1 cylinder co to moze byc ?
-
sprawdz świece i cewkę zapłonową
-
Świeca dziala iskry dają na 3 cim cylindrze po wyjeciu wtyczek dalej jest tak samo czyli szarpie a na pozostałych 1 i2 silnik bardziej szarpie co to moze byc? ewidentnie cos z 3 cylindrem jest nie halo
-
Jedyne wyjście podpiąć się pod VAG-a. Wtedy będziesz wiedział dokładnie w czym jest problem. Ineczej to można pół silnika wymienić.
Pozdro -
[b]stasiek17_87[/b], A auto ma muła ?? ma gaz??
-
auto nie ma gazu a muła ma i to sporego
-
Czyli załącza się tryb awaryjny. Być może padł potencjometr w przepustnicy. Najlepiej jakbyś podpiął się pod VAGa to coś by powiedział. A nie gaśnie na biegu jalowym ?
-
nie gaśnie ale jak odepne świeczke na 1szym cylindrze to wtedy tak go szarpie aż gaśnie i tak samo przy 2 gim a jak odepne na 3 cim to dalej jest awaryjny tryb jak to tu ładnie ujołes z ojcem podejrzewamy wtryskiwacze. dodam ze mam nieszczelnosc na filtrze powietrza i brał lewe powietrze moze byc przez to ?
Moze czyszczenie przepustiny by pomoglo? -
Dziś rano bylem w garażu wyczyściłem przepustnice niestety to nie pomogło i 2 gim zabiegiem który wykonałem to pozamieniałem cewki cewkę z 3 świecy dałem na 1 sza i cylinder wtedy nie reagował na odpięcie kabli. a gdy odpiąłem wtedy na 3 cim cylindrze to wtedy autko rzucało bardziej. czy to wina cewki ? podpięcie do kompa będę miał możliwość dopiero po nowym roku <!-- s:( -->
-
Czyściłeś przepustnicę czy potencjometr w niej ?? Najsensowniej to jak pisałem wcześniej to VAG bo tak to można pół auta wymienić.
-
czyli wczesniej cewka na 3-cim garze nie reagowala na odpinanie, a jak zamieniles ja z 1-sza, to wtedy na 1 garze ta sama cewka nie reagowala tak ?
jak tak, to cewka ktora nie reaguje na odpinanie out.
jedz po nowa, szkoda nerwow. czesto sie to zdarza w 1.2.
kiedys jakos naprawialo sie auta bez podpinania pod komputer a tu nikt nie potrafi napisac ze udupiona jest cewka... <!-- s:| --> -
[b]mss[/b], tak bylo jak napisales cewka najprawdopodobniej do wymiany jutro jade po nowa zdam realcje co to dało <!-- s:) -->
-
Po wymianie cewki wszystko śmiga nawet znikła bez problemów Lampka helikopterek. dzięki za rade <!-- s:) -->