Wariujacy zamek centralny pomozcie;)!
-
Witam, dawno mnie nie bylo, a nie moge znalezc podobnego watku otoz gdy jest mega goraco wtedy mam najwiekszy problem z centralnym zamkiem... gdy chce go otworzyc on w szybkim tempie otwiera i zamyka otwiera i zamyka i tak pare razy, tak samno jest gdy robie to kluczykiem wtedy musze przekrecic kluczyk poczekac az sie wywariuje i sie otrworzy.. O co tu chodzi?? o.O gdy jest chlodno problem nie znika ale jest mniejszy..
Przy okazji zapytam jak zlikwidowac piszczenie szyby przy opuszczaniu.. <!-- s:) -->
-
Pomoze mi ktos??
-
Podłączyć kompa, i sprawdzić krancowki. Może masz gdzieś przebicie lub zwarcie.
-
Uszkodzoną masz krańcówkę w zamku lewych drzwi przednich, czeka Cię adaptacja uniwersalnej z tym jest różnie zależy od złotej rączki, bądź wymiana zamka, orginał ok. 500, zamiennik 120, bądź używka z jakiejś rozbiórki.
-
Ok dzieki za pomoc sprawdze to <!-- s;) -->
-
Witam odkopie bo dopiero teraz rozwiazalem problem z racji takiej ze dopiero teraz zaczelo mnie to mega denerwowac, a drzwi sie nie chcialy juz zamykac, otoz naprawilem to i nie wydalem ani zlotowki!! <!-- s:D --> Problem pokazuje na zdjeciu chodzi o kostke ktora laczy silownik z "cypelkiem od zamka" po prostu sie obsunela co skutkowalo nie zamykaniem sie drzwi kierowcy a wariacje pozostalych trzech, silownik jest bardzo czuly z tego co zauwazylem,;)