Wsteczny
-
witam mam problem ze wstecznym raz jest raz nie ma jak jest tego przyczyna. moze tobyc czujnik wstecznego ??
-
Trochę nie rozumiem. Z pierwszej częsci wypowiedzi rozumiem, że raz możesz włożyć bieg wsteczny, raz nie, a w drugiej częsci piszesz o czujniku który jest odpowiedizalny za światła biegu wstecznego. Więc z czym masz problem?
-
[b]piotrwwo[/b], myślę, że chodziło Ci o światła wsteczne. Jeśli jest tak, że raz są a raz ich nie ma, to na wykończeniu jest czujnik biegu wstecznego. Wymiana na nowy na pewno pomoże.
-
a w którym miejscu jest on umieszczony?
-
Pewnie przy skrzyni biegów?
pozdro
-
Dokładnie rzecz biorąc to w skrzyni biegów. Trudno nie zauważyć <!-- s:) --> Jeśli odepniesz wtyczkę z czujnika i zepniesz piny "na dziko" i jeśli światła wsteczne będą się paliły, to znaczy że do wymiany czujnik.
-
trochę źle sprecyzowałam pytanie, chodził mi oto jak się dostać do tego czujnika?
-
Ten włącznik jest na wierzchu. Wystaje ze skrzyni biegów. Dokładnie rzecz biorąc znajduje się nie w skrzyni biegów (nie w środku), ale w obudowie skrzyni biegów. Wygląda tak:
[img]http://www.skodaczesci.pl/photo/2529_1228901793_PC100059.JPG[/img]
Wykręcasz go po prostu kluczem i wkręcasz nowy. Tylko trzeba to robić w miarę szybko żeby jak najmniej oleju wyciekło ze skrzyni.
-
Niestety ten problem pojawił się i u mnie...
Jak kasy nie ma to są wydatki ... ale nie w tym rzecz...
Mam takie pytanko. Wymieniał ktoś z was już ten czujniczek ?
Jaki jest jego koszt i najważniejsze czy trzeba potem wymienić olej w skrzyni biegów ? -
Koszt niewielki kilkanaście złotych, oleju nie trzeba wymieniać.
-
jakieś kilka dni temu, zauważyłem ze nie mam świateł cofania, raz dopiero po jakimś czasie się oświecą, a raz wogóle, a raz mrugają ... czy to tylko wina będzie czujnika?
-
Na 99,9% tak. Jeśli nie jesteś pewny to odepnij wtyczkę od czujnika zepnij "na sucho". Jeśli światła będą się paliły, to znaczy że do wymiany czujnik. Jeśli nie, to gorzej <!-- s:P -->