Nie moge otworzyc maski silnika - rygiel sie zawiesil
-
Witam,
Czy moze mi ktos pomoc porada, jak poradzic sobie z otwarciem maski. Ciagne za uchwyt w kabinie - maska otwiera sie, wszystko OK....wychodze z auta....a tu wtopa.....nie widze rygla "nozki" wychodzacej spod atrapy i w ten sposob nie moge otworzyc maski.Czy moge w jakis sposob odchylic ten haczyk, zabezpieczajacy klape przed otwarciem?
Moze glupie pytanie ale w ktora strone powinienem odchylac ten haczyk, patrzac od przodu samochodu? (jak wszystko dziala to nie zwraca sie uwagi <!-- s:( --> )Pozdrawiam,
Siuter -
ten rygiel sie wciska w strone silnika <!-- s;) -->
-
[quote="mss"]ten rygiel sie wciska w strone silnika <!-- s;) -->[/quote]
U mnie trzeba pociągnąć do siebie, a nie do silnika.
-
No raczej w każdej fabii rygiel trzeba pociągnąć do siebie aby otworzyć maskę, a nie wciskać <!-- s:) -->
mss co ty masz za model
-
[quote="Siuter"]Witam,
Czy moze mi ktos pomoc porada, jak poradzic sobie z otwarciem maski. Ciagne za uchwyt w kabinie - maska otwiera sie, wszystko OK....wychodze z auta....a tu wtopa.....nie widze rygla "nozki" wychodzacej spod atrapy i w ten sposob nie moge otworzyc maski.Czy moge w jakis sposob odchylic ten haczyk, zabezpieczajacy klape przed otwarciem?
Moze glupie pytanie ale w ktora strone powinienem odchylac ten haczyk, patrzac od przodu samochodu? (jak wszystko dziala to nie zwraca sie uwagi <!-- s:( --> )Pozdrawiam,
Siuter[/quote]A ja miałem prawie to samo, tyle że stało mi się to po otwarciu maski i nie mogłem jej zamknąć. Co do wyciągnięcia tego "pociągacza" to może jakimś haczykiem przez atrapę się dostaniesz. Gdybyś chciał odsunąć blokadę to trzeba ja pchać w lewo, ale ona jest przesłonięta przez obudowę zamka, więc raczej się do niej z zewnątrz nie dostaniesz. Sądzę jednak, że ten pierwszy wariant jest do zrealizowania.