[F1] kontrolka oleju nie zapala się przed uruchomieniem siln
-
Jako iż jestem nowy na tym forum, pragnę się s wszystkim przywitać. No ale do rzeczy. Mam problem z kontrolką oleju mianowicie wcale się nie zapala , ani przed uruchomieniem silnika , ani na szczęście w czasie jego pracy, czy ktoś z Was podejrzewa w czym może tkwić problem? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
Jezeli masz mozliwosc podlaczenia pod kompa to pierwsze co bym zrobil to sprawdzil test licznika.Moja sugestia to przepalona dioda.
-
nie spotkałem się jeszcze z przepaleniem diody SMD <!-- s:) --> ale może się mylę...
-
A ja sie spotkalem u znajomego wymienialem diode smd od kontrolki ladowania.
-
może też być wina czujnika
-
[quote]Jezeli masz mozliwosc podlaczenia pod kompa to pierwsze co bym zrobil to sprawdzil test licznika.Moja sugestia to przepalona dioda.[/quote]
też bym zaczął od testu.
niekoniecznie dioda, może coś innego byc uwalone. albo dioda jest zaklejona bo wciąż sie świeci :hyhy: <!-- s:hyhy: --> -
koledzy ale autor tematu nie napisał co się dzieje po przekręceniu zapłonu, grupa VAG od około 99roku zaprojektowała tak kontrolkę ciśnienia że mrugnie na chwile po włączeniu zapłonu i gaśnie, w innych markach po przekręceniu zapłonu do czasu odpalenia silnika kontrolka świeci