[F2] wyciek oleju
-
witam. w mojej nowo nabytej fabii 2 1.2 z 2007 sączy sie na silniku delikatnie olej. przed zakupem byłem w aso sprawdzić auto. powiedzieli że to normalne. czy tak jest naprawdę? dodam że auto ma przejechane dopiero 23000km. i jeszcze jedno pytanie cz na bagnecie olej powinien być do górnej kreski? (u mnie tak jest)
[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 17-06-2010, 21:46[/i] ][/size]
może mi ktoś odpowiedzieć -
najwidoczniej nikt jeszcze nie miał takiego przypadku
możesz załaczyć jakieś foto obrazujące "dolegliwość" ?co do poziomu oleju - najlepiej utrzymywać stan pośredni.
-
właśnie przymierzam sie do zmiany oleju. tylko nie wiem jaki wlać i ile? Żeby był poziom pośredni.
-
U mnie 61 tys km i silnik suchy żadnego wycieku
a co do ilości oleju to wlej 3,2-3,3 litra oleju i bedzie ok ja tak mam i na bagnecie jest na górnej kresce -
a jaki olej?
-
Ja od nowości jeżdzę na castrol pelny syntetyk
-
A jeżeli był inny olej nie zaszkodzi nic? Zna ktoś dobry warsztat w wawie gdzie tanio wymienią mi olej i dobrze?
-
660 448 633 tel zadzwoń facet w ursusie wymienia oleje z beczki ja za castrol stntetyk + filtr+wymiana zapłaciłem coś niecałe 120 zl
-
Żaden wyciek nie jest normalny, nim wymienisz olej trzeba go zlokalizować i usunąć, kolejna sprawa z tego co ASO informowało silniki 1.2 należy zalewać pod kreskę max by było właściwe smarowanie.
-
a gdzie to jest na ursusie? dzwonie kilka dni pod ten numer i (nie ma takiego numeru)