Autoalarm wersja "scyzoryk"
-
Witam wszystkim od niedawna jestem posiadaczem Fabii 1.4 Confort 2001 chciałbym zamontować autoalarm w wersji scyzoryk np. http://www.denken.com.pl/index.php?p126,autoalarm-rtx-cs2-new<!-- m --> .
Moja skoda ma immobiliser i teraz nie wiem jak to się ma do tej wersji 'scyzoryk'.
-
Muszę iść dorobić grot (ile to może kosztować ??? może ktoś wie) na stronie firmy dorabiającej klucze znalazłem coś takiego "dorabianie i kodowanie kluczy z immobilizerem". Jak to się odbywa ? Nie chce przekładać układu z oryginalnego kluczyka.
-
Będę musiał kupić jakiś dodatkowy układ do tego 'scyzoryka' ? aby moja skoda z immobilizerem ruszyła może mi ktoś to wytłumaczyć bo nie chcę ostro przepłacić za tą wersje 'scyzoryk'
-
Czy mogę zrobić w mojej fabii osobne zamykanie otwieranie tylko klapy bagażnika?
wszystkim dzięki za odpowiedzi
-
-
[quote="Maxxio"]
Moja skoda ma immobiliser i teraz nie wiem jak to się ma do tej wersji 'scyzoryk'.
[/quote]
klucz do otwierania ma wbudowany transponder do immo, czy ten "nowy scyzoryk" ma możliwość kodowania pod immo ?[quote="Maxxio"]
- Muszę iść dorobić grot (ile to może kosztować ??? może ktoś wie) na stronie firmy dorabiającej klucze znalazłem coś takiego "dorabianie i kodowanie kluczy z immobilizerem". Jak to się odbywa ? Nie chce przekładać układu z oryginalnego kluczyka.
[/quote]
Dla klucza "scyzoryk" dorobienie grota to koszt ok. 10 - 20 zł, do zaprogramowania klucza z immo potrzebny jest PIN kod ( na przywieszce do kluczy) koszt kodowania - ok. 100 - 200 zł. ( odczytanie PIN-u + kodowanie)
[quote="Maxxio"]
2. Będę musiał kupić jakiś dodatkowy układ do tego 'scyzoryka' ? aby moja skoda z immobilizerem ruszyła może mi ktoś to wytłumaczyć bo nie chcę ostro przepłacić za tą wersje 'scyzoryk'
[/quote]
Najlepiej podjedź do "speca" od VAG-a w Twojej okolicy bo jak sam zaczniesz modyfikacje, może okazać sie ze pewnych rzeczy nie przeskoczysz i dojdziesz do wniosku ze szkoda czasu i pieniedzy ...[quote="Maxxio"]
3. Czy mogę zrobić w mojej fabii osobne zamykanie otwieranie tylko klapy bagażnika?
[/quote]
patrz pkt.2[quote="Maxxio"]
wszystkim dzięki za odpowiedzi[/quote]
nie wiem czy pomogłem, ale nie ma sprawy <!-- s;) --> - Muszę iść dorobić grot (ile to może kosztować ??? może ktoś wie) na stronie firmy dorabiającej klucze znalazłem coś takiego "dorabianie i kodowanie kluczy z immobilizerem". Jak to się odbywa ? Nie chce przekładać układu z oryginalnego kluczyka.