Stuk podczas skrętu
-
Od dwóch dni pojawił mi się dość głośny regularny stuk podczas jazdy na skręconych kołach np w rondzie, przy jeździe na wprost go nie ma. Stuknie też podczas zabuksowania na śniegu. Przy jeździe na wprost po wertepach również cisza. Czy ktoś mi coś doradzi, co to może być?
-
Jak miałem CC to tak mi sie działo jak mialem poduszke pod skrzynią urwaną. :? ale w fabi to jeszcze czegoś takiego nie miałem ...
-
łacznik wykluczam bo on ma inny odgłos i daje o sobie znac na nirównosciach, a mi stuka na gładkiej drodze ale na skreconyh kolach. Tez podejrzewam przegub, ale po tak małym przebiegu.
-
Właśnie zrobiłem parę kułek pod geantem bo wolny parking i ... cisza. Już nic nie rozumiem, jutro jadę do taty na kanał obejrzeć brykę z dołu.
-
złośliwość rzeczy martwych
-
moze to tylko przez ten mroz, moze jakies kawalki lodu sie tam zachowaly, a podczas jazdy poodpadaly i teraz jest ok
-
Ja mam podobny problem tyle ze nie jest on regularny. Wystepuje on czasami i najczesciej na parkingu przy malych predkosciach slysze pojedynczy stuk (taki gluchy) ale wlasnie tylko podczas skretu Nie mam pojecia co to ma ktos jakis pomysl?
-
a moze sprawdz lozyska w kolach przednich niewykluczone jak sa zurzyte to pukaje ale dlaczego uc iebie przy skreconych kolahc puka moga to byc przeguby kulowe
-
Oglądłem autko z dołu i nic nie widać, osłony gumowe całe więc i przegubom nie powinno nic być, łożyska nie szumią. Jednym słowem wszystko wygląda dobrze. Jak już pisałem stuk ustał i chyba tylko pani zima będzie wiedziała co było ...
-
Kaczor dobzre gada. Golym okiem moze byc oka ale pukac bedzie. U mnie bujali samochod, sprawdzalli przeguby i mowili ze sa dobre potanowilem je wymienic i pukanie jak reka odial
-
Sęk w tym, że pukanie ustało. Pukało przez trzy dni na kołach skręconych w lewo, a teraz cisza od paru dni. Myślę, że to jakiś zmarzły lód albo piernik wie w końcu mróz przekroczył barierę -20 na parę dni. Dopóki znów się nie objawi daję sobie spokój.