Fabia I - 1.2 12V - ILE...???
-
Witam forumowiczów <!-- s;) -->
Zwracam się z pytaniem do kolegów i kolezanek posiadających fabię I z silnikiem 1.2 12V...mianowicie do jakiej maxymalnej prędkosci rozbujaliście swoje fabki???Ja swoją do 170km/h :super: a Wy? :zdrowko:
-
dodam, że moje to kombi i nie jechałem sam <!-- s:P -->
Jeżeli da się więcej to ile? :hyhy:
-
[quote="badyl1982"]Jeżeli da się więcej to ile?[/quote]
kombiakiem?
.
.
.
tyle:
[img]http://images13.fotosik.pl/49/0235c9818496c5f2.jpg[/img] -
200 <!-- s -->
-
ja swoją 185km/h, 4 osoby na pokładzie. nie pamiętam tylko czy miałem już wtedy kółka 15" czy na seryjnych 165/70 14"
-
To 200 km\h to z górki chyba
-
Moja do 180 potrzebowała naprawdę sporo czasu i nie wiem czy wykrzesało by się coś jeszcze.
Nie sądzę, żeby więcej po płaskim i bez waitru w plecy chciała pojechać i z resztą szkoda mi ją pałować. przy wspomnianej prędkości jest już czerwone pole na obrotomierzu.
-
Ja leciałem na płaskim na bezpłatnej autostradzie Poznań -Luboń, ale w nocy więc więcej nie próbowałem....pewnie gdybym dłuzej potrzymał to pójdzie jak wyżej koło 175-180km/h dodam, ze na 15-tkach 195/50, ale w te 200 to nie uwierze!Nie 1.2 12V nawet krótka wersja "chatbeck" :chytry: <!-- s:chytry: -->
-
[b]badyl1982[/b], kombi jest cięższe tylko o 3,5% od HTB ale ma współczynnik oporu powietrza mniejszy o 9%
Dlatego nie sądzę, żeby HTB miało lepszy Vmax, no chyba że jakiś wybitny egzemplarz, ale "srednio" htb-ki powinny gorzej wypadać. -
No koledzy... posiadam to autko od niedzieli tez w kombiaczku 1.2 12V i muszę powiedzieć, że jest to świetne autko... na razie udało mi się pojechać nią 160km/h więcej nie próbowałem bo trzeba czasu aby przyzwyczaić się do furki... a może mi ktoś powiedzieć czy takie trzeszczenie (piszczenie) podczas jazdy tak przy dodawaniu gazu czy to może być wina poduszki pod silnikiem ? autko ma przejechane 57000 km ?? Jak coś to klikajcie na gadu 9346165