Świecące światło stopu (dodatkowe)
-
Witam! Jak w temacie, od pewnego czasu świecą mi skrajne diody w śietle stopu, co zrobić?
-
Opisz dokladniej pytanie - mam rozumiec, ze pozostale sie spalily czy skrajne diody trzeciego swiatla stopu swieca caly czas ??
Jesli pozostale sie spalily to trzeba wymienic.. -
Po wciśnięciu pedału hamulca świecą wszystkie, jak puszczę hamulec świeca skrajne.
-
Ja stawiam na jakies zwarcie przy trzecim swietle.. ale moze jeszcze ktos sie wypowie na ten temat i cos zasugeruje. Ja bym sprobowal sie dostac do tych diod..
-
proponuje wziąść miernik i zmierzyć czy rzeczywiscie dochodzi tam jakies napiecie , a jesli tak to warto sprawdzić czy czujnik przy pedale hamowania na pewno sie rozłącza
-
tez tak mam i spotkalem juz fabie z takim samym swiatlem stopu one poprostu delikatnie sie zaza po bokach po 3 sztuki na strone jak wcisniemy pedal hamulca to cale swiatlo swieci mocnym swiatlem, ja tak mam odkod wymienilem zarowki na led'y mi nie przeszkadza jest oki od 2lat tak jezdze :super: <!-- s:super: -->
-
proponuje sprawdzić żarówki stopu - te w lampach,
sytuacje taka była opisana na innym forum gdzie był wątek dot. uszkodzonego wyłacznika stop-u przy pedale.
okazało sie ze komputer "przełacza" światła - wystarczy wymienić żarówki <!-- s -->
w wersji TDI dodatkowo mrugała kontrolka silnika - spirala.myśle że to bedzie powodem.
pozdrawiam -
Wymieniłem żarówkę i wszystko ok.