Kamera cofania czy czujniki parkowania
-
Witam wszystkich.
Co według waszym zdaniem jest lepsze kamera cofania czy czujniki do parkowania?
-
Z kamerą jeszcze nie miałem styczności, ale według mnie czujniki są wystarczające
-
Korzystałem przez lata z kamery cofania, aktualnie nie mam jej podpiętej i troszeczkę za nią tęsknie. Przyzwyczajenie robi swoje.
Pozdrawiam
sid -
moim zdaniem obie rzeczy razem dają piękne parkowanie.
Czujniki mają pewien kąt tzw. widzenia. Zwykle jest to 90 czy 120 stopni. Kamera ma też swój kąt - 120, 140 stopni. Pomijam kamerę w stylu rybiego oka, bo to dla mnie jest kosmiczne.
Ja wychodze z tego założenia że czego nie widzi kamera to widzą czujniki a czego nie widzą czujniki widzi kamera.
Trzeba otwarcie powiedzieć że czujniki reagują nawet na krawężnik co jest moim zdaniem dziwne ale poniękąd to też przeszkoda.Sam miałem , mam czujniki parkowania przód tył i kamera przód i tył i parkowanie to parada.
sid wiem o czym mówisz..... sam to mam jak jeżdże od taty autem Tam jest tylko wizualizacja czujników. Wiele pracy nie jest. Kupisz klamke do bagażnika i położysz instalację i wszystko. Chyba że zrobisz partyzantke jak ja. To co innego
-
Chyba że zrobisz partyzantke jak ja. To co innego
Masz wypuszczoną z klapy taką starą kamerę na VHS ?
Pozdrawiam
sid -
sid przez szybę widzę. Kamerę mam w środku . Ale tak na poważnie.
Vhs kasety mam jeszcze w domu ale widea już nie.
Kamerę cofania mam w klamce od bagażnika. Plus taki że nie trzeba nic rzeźbić. -
Ja próbuję podłączyć kamerę cofania pod oryginalne radio MFD ale nie bardzo mi to wychodzi.
Pozdrawiam
sid -
Ja mam monitorek chiński i mi chodzi kamera z przodu i z tyłu.
Jest też taki zmieniacz kamer. Tam chyba są 2 wejścia a jedno wyjście.
Jest też taki dzielnik ekranu. Stosuję się to na widok 360 stopni. Dzieli wyświetlacz na 4 kamery.
Polecił bym ci czujniki parkowania valeo przód tył i kamera cofania. Fajnie to wygląda te parkowanie. Minusem jest cena - około 1000 zł wszystko. Tą kamerę bym olał co dodają do zestawu. Dałbym raczej klamkę do bagażnika z chińską kamerą. wygląda to bardziej ori.