Fabia I światła
-
Cześć,
Mam problem ze swoją Fabią I. Miałem połamane reflektory, urwane wszystkie łapy, matowe i auto nie wyglądalo za dobrze. Kupiłem reflektory z anglika, rozkleiłem stare, wyciągnąłem lustra EU i przełożyłem całość do obudowy z lamp angielskich. Przed tą całą operacją reflektory świeciły źle, każdy w inną stronę. Teraz świecą w miarę ok, jednak są zdecydowanie za nisko, jest bardzo słaba widoczność w nocy. Reflektory posiadają elektryczne regulatory, które w pozycji 0 są nisko a w pozycji 3 już bardzo nisko. Jak prawidłowo wyregulować wysokość świecenia świateł w tym aucie?
-
Na górze reflektorów masz 2 plastikowe śruby na imbus do regulacji.
-
a to nie jest do kątów lustra ? kręciłem nimi i nie ma zmian
-
Ustawiasz na nich kat góra, dół. Ustawiasz na nich poziom lewej i prawej strony wiązki światła i zarazem podnosząc wiązkę światła albo niżej albo wyżej, nie kręć na chama ile wlezie bo ci zębatka środku wyskoczy. A najlepiej podjechać na stacje diagnostyczna niech ci wyregulują światła.
-
Temat ogarnięty w stacji kontroli pojazdów za 20zł.. Tak więc polecam, szkoda nerwów na to <!-- s:) -->
-
Pytanie trochę z innej beczki ale powiedz mi czym kleiłeś reflektory jakimś zwykłym silikonem czy specjalnym klejem ??