Paniki Xenon Fabia I RS ????
-
Witajcie. Czy ktoś jest mi wstanie poradzić co za palnik siedzi w oryginalnych lampach w F1 RS. Nie chce mi się wyjmować całej lampy żeby sprawdzić co tam jest a może ktoś wie ? <!-- s:) --> Dzięki z góry !
Pozdrawiam
-
D2S, ja miałem w swoich Philips.
-
Super. A ktoś jeszcze poleci jakieś palniki sprawdzone ?
-
Dodam że oryginalne miałem philips. Kupiłem osramy zwykłe. Teraz w O2 wymieniałem z zwykłych na Osram Night breaker i widać różnice. W różnych testach wypadają najlepiej. Pytanie tylko czy chcesz żeby fajnie świeciły dla Ciebie czy żeby ładnie wyglądała lampa jak jest zapalone światło. Ja za swoje dałem 650pln ale mam d1s które są trochę drogie.
-
ja chcę żebym dobrze widział i moja narzeczona która nie cierpi jeździć nocą a niestety nieraz musimy i to często <!-- s:) -->
-
To polecam osramy night breaker. Dodatkowo przy wymianie fajnie jest wyjąć soczewki z lamp i je dokładnie wyczyścić. Robiłem ten zabieg w dwóch RSach i nawet bez wymiany palników poprawiło to efekt świecenia.
-
A do wyczyszczenia soczewki jest potrzebne rozklejanie całej lampy ?
-
Właśnie nie, jest potrzeba tylko trochę zdolności manualnej i cierpliwości. Soczewka trzyma się na 4 śrubach. Trzeba sprawdzić jak mocno są przykręcone czyli sufmiarka sprawdzamy ile śruby wystaje za nakrętki, to jest bardzo ważne bo jeśli źle będzie skrócona po czyszczeniu ciężko będzie ja ustawić jeśli chodzi o strumień światła. Po wyjęciu z soczewka obchodzimy się delikatnie myjemy je ciepła wodą z mydłem a osuszamy delikatnie ręcznikiem na zasadzie dotykania a nie pocierania, jak jest już czysta proponuję zaopatrzyć się w rękawiczki od perfekcyjnej pani domu i składać w rękawiczkach żeby na soczewce nie zostawić odcisków. Caly proces jest łatwy ale trochę pracochłonny.
-
Dzięki wielki Kupie zarniki i biorę się za robotę <!-- s:) -->