Spryskiwacze reflektorów.
-
Mam małą przeróbkę reflektorów bi-xenony, dzienne itp. Chcę więc zamontować spryskiwacze.
Mam do Was więc pytanie, jestem w posiadaniu spryskiwaczy świateł o numerach OEM: 5J0955965A i 5J0955966A (Skoda Fabia II i Skoda Roomster)
czy dyszami można regulować kierunek spryskiwania lamp, czy są one już na stale skierowane tam gdzie maja spryskiwać. Chodzi mi o te
dwie niby kulki. -
Z tego co kojarzę to mają stały kierunek, ale mogę się mylić.
Zapytaj Zdono. -
Też tak mi się wydawało, choć próbowałem nie na silę bo plastik miękki. Nie jest to dla mnie jakiś wielki problem te stale kierunki sprysku, będę musiał w zderzaku znaleźć tylko odpowiednie miejsce. A szkoda ze nie są mogły by być regulowane.
-
Nie mam pojęcia czy są regulowane, ale od wewnętrznej strony zderzaka (RS) jest zaznaczone miejsce na spryskiwacz <!-- s:) -->
-
[quote="zdono"]... od wewnętrznej strony zderzaka (RS) jest zaznaczone miejsce na spryskiwacz <!-- s:) -->[/quote]
No tak wszystko byłoby super jakbym posiadał Skodę , a muszę zaadaptować je do Fiata Linea, a tam nie było nic przewidziane więc nie jest zaznaczone.P.S.
Dziś właśnie skończyłem montaż reflektorów. Jakby kogoś interesował efekt końcowy to podaję linka:[url]https://www.youtube.com/watch?v=vkgHBLCXLZ8[/url] -
Trzeba przyznać iż wygląda całkiem ciekawie jeśli chodzi o dzienne i kierunki ale jak dla mnie opcja z ringami trochę nie pasuje do tego. Ale jeśli robiłeś to sam to jestem pełen podziwu.
-
Dzienne ala audi super ! Ringi nie pasują <!-- s;) -->
-
[quote="Adrian"]Trzeba przyznać iż wygląda całkiem ciekawie jeśli chodzi o dzienne i kierunki ale jak dla mnie opcja z ringami trochę nie pasuje do tego. Ale jeśli robiłeś to sam to jestem pełen podziwu.[/quote]
[quote="piotrekpasti"]Dzienne ala audi super ! Ringi nie pasują <!-- s;) -->[/quote]
Projektując lampy zostawiłem sobie możliwość wyboru na których dziennych chcę jeździć - z tyłu lampy mam przełącznik 3 pozycyjny
Witam ziomala z wrockaZa info o spryskach dziękuje, każda sugestia się liczy :piwo:
-
Na kolejny spot wpadasz lineą <!-- s;) --> ?
-
Jakoś markowo i wizualnie odbiegam swoim autem od Wasżych :rotfl: <!-- s:rotfl: -->
Wyglądałbym jak freak -
Jak mówią " to nie znaczenia " samochód jest samochód :hyhy: <!-- s:hyhy: -->
-
[quote="darkkam1"][quote="zdono"]... od wewnętrznej strony zderzaka (RS) jest zaznaczone miejsce na spryskiwacz <!-- s:) -->[/quote]
No tak wszystko byłoby super jakbym posiadał Skodę , a muszę zaadaptować je do Fiata Linea, a tam nie było nic przewidziane więc nie jest zaznaczone.[/quote]
Jeśli nie zapomnę to sprawdzę czy jest możliwość. -
Skoro został rozpoczęty ten wątek, czuję się zobowiązany doprowadzić go do finału. Bez względu na to, jak się zakończy pozytywnie bądź negatywnie <!-- s:) -->
Poniżej w linku fotki uchwytu na spryskiwacze mocowany do lampy.
[url]https://www.dropbox.com/sh/2cnnjc1s81l58nn/AADddlUaY82LvIWy8zm1awWoa?dl=0[/url]
Po finalnym montażu dam znać co z tego połączenia Fiata i Skody wyszło. -
"Przeszczep" zakończony powodzeniem :hurra: <!-- s:hurra: -->
A tak to działa >> https://www.youtube.com/watch?v=XiIq5vKO6t8 .
Projekt zamknięty. -
Szacun. Widzę już kolejny Twój projekt i wygląda to super. Jedno mnie tylko zastanawia jak będzie się to zachowywać przy większych prędkościach. Jak sprawdzisz daj znać.
tapatalk