Fabia 1 jaki rozrząd wybrać???
-
Witam ,
mam pytanie jaki rozrząd wybrać do mojej fabii???
INA słyszałem że jest ok,ale jaką pompę wody .
Na co uważać przy zakupie,bardzo proszę o pomoc.
fabia 1 16V 55kw silnik AUA 1,4
gdzie najtaniej kupić??
Pozdrawiam. -
Jeśli chodzi o pompę wody to założył bym tylko oryginał.Nie kupował bym tanich zamienników bo można się przejechać.
-
W zestawie mam do kupienia :rozrząd INA+pompa Ruville co sądzicie o tej pompie? Cena za kpl.422zł lub za 490zł z pompą INA i nie wiem czy brać 1 czy 2-gi zestaw,może gdzieś taniej da się kupić proszę o info .
-
Ja ze swojego doświadczenia powiem Ci tyle: w żadnym wypadku pompa Ruville :cisza: Ja miałem u siebie cały zestaw z Ruville'a i po 50 tysiącach pompa nie dosyć że przeciekła, to urwały się dwie łopatki z wirnika!!! Moim zdaniem: pompa wody tylko oryginał z ASO! Zwracając starą oryginalną pompę w ASO za nową płacisz 200 zł - nie ma sensu na pompie oszczędzać. Odnośnie reszty: brałbym INA lub SKF. W mojej F1 16V BUD oryginalny rozrząd miał rolki INA Paski to nie wiadomo czyje, bo miały logo koncernu VAG. Na rolkach natomiast były zarówno oznaczenia skodowskie, jak też INA <!-- s:) -->
-
Ok,dzięki ,podjąłem decyzje : rozrząd INA pompa oryginał ,chyba to będzie najlepsze rozwiązanie.Pozdrawiam wszystkich.
-
Sam wymieniasz ?
Czy mechanik ? -
Nie ,mechanik .
No i po problemie ,rozrząd (INA)+pompa (Oryginał)- wymieniona,autko jeździ wszystko OK.