[F1] 1.4 16v 101 km combi kilka usterek
-
Witam kupilem wczoraj skode fabie 1.4 16v 101km.
mam kilka pytan dotyczacych tego modelu:
- Palą mi sie dwie kontrolki jedna abs druga esp( dzisiaj jade do mechanika, podlaczy pod kompa i mysle ze to moze byc jakas pierdola)
- Mam zamek centralny i jak zamykam auto to zamykaja sie wszystkie oprocz tylnych za kierowca trzba je zamknac recznie wciskajac "dzyndzel" pilotem ich nie da sie zamknac, jaka to moze byc przyczyna?
- jak uruchamiiam auto to na poczatku slychac takie klekotanie ale jak juz auto sie nagrzeje yo mniej klekocze,wlasciciel 3 miechy temu wymienial olej na Magnatec 5w30 c3 spec. radzicie Mi abym wymienil olej na pol syntetyk przejechane mam 125.000 km
- wczoraj zatankowalem do pelna na stacjii tesco. wieczorem wsiadlem do atuta chcac przekrecic kluczyk i patrze ze pokazala mi sie kolejna kontrolka tym razem silnika ktora swieci si ena pomaranczowo. czytalem na foru ze tak sie dzieie i to moze byc cos ze spalinami ze jak zatankujesz do pelna to paliwo dostaje sie do filtra weglowego przez węzyk. ( jak kupilem aut przed zatankowaniem takiej kontrolki nie bylo)
Prosze o pomoc.
-
Witam.
[color=#FF0000][b]Kolego!
1 problem = 1 temat. Tematy konkretnie nazywamy tego co on ma dotyczyć. Nie robimy, tak że piszemy temat w stylu "kilka usterek" bo druga osoba się nie ogarnie gdy coś będzie potrzebowała[/b][/color]- To moze być czujnik abs-u
- To moze być siłownik zamka centralnego
- Zmień stacje na jakąś markową. Bo jak nalejesz szajsu do baku to zawsze będzie się świeciła kontrolka silnika lub/i EPC. Poza tym spalanie jest dużo wyższe może być nawet 10L na 100 km.