Wymiana żarówek na niebieskie!
-
[quote="vanhouse"]chce wymienić żarówki w przednim reflektorze na niebieskie[/quote]
znowu ja chcesz postojowki wymienic czy cos innego :?: <!-- s:?: --> -
http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=2221<!-- m -->
nie wiem czy o takie cos ci chodzi tam popatrz moje zdjecie jest jak ja mam zrobione -
no ja mam same postojowki W5W kupowałem na allegro i kosz zaroweczki to 3zł/szt. juz ponad rok mam i nic im nie dolega a jeszcze jedno polskie prawo zabrania zeby cos swieciło na na inny kolor niz zolty, biały pod czas jazdy na postoju moze mrugac jak choina ale te postojowki nie widac jak masz mijania wlaczone tylko jak sie z bliska przypatrzysz
-
to seryjnie a nie samemu taki efekt daja same postojowki i zdjecie robilem o 20 to jeszcze jasno było ale jest ten efekt u mnie nie widac bo mam te niby xenony to moze dla tego
-
[quote]przecież montują w seryjnych niebieskie[/quote]
no bo tu pisałes ze seryjnie motuja niebieskie ale to jest zabronione jak sobie sam załozysz dodatkowe oswietlenie np neony czy w lusterkach niebieskie postojowni
[quote="vanhouse"]to taki wynik uzyskałeś na postojówkach tylko?[/quote]
no ze same postojowki daja taki efekt jak masz same właczone a jak właczsz juz mijania to ich nie widac
cos jeszcze nie jasne :?: <!-- s:D --> -
Niebieskie postojowki sa zabronione. Oczywiscie jesli masz wlaczone swiatla mijania to ciezko je dostrzec, ale jak ci sie spali zarowka to wtedy swieci na niebiesko mocno i wyraznie.
Seryjnie to chyba nie sa montowane, ja nie widzialem nigdy chyba. -
Widocznie mial lampy xsenonowe, to sa cale lampy, inna technologia, oczywiscie do fabii tez takie mozna kupic, koszt na allegro ok 1800zl <!-- s:) -->
-
[quote="vanhouse"]Ja widziałem Mercedesa bez przeróbek z niebieskimi światełkami nie świeciły max niebiesko jak na tych fotkach: http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=2221<!-- m --> ale na niebiesko świeciły.
A ja sie to ma pod względem prawa? Można czy nie można??[/quote]
Oczywiscie ze nie mozna hehe
Dozwolone barwy swiatla to : zolte (takie jak halogeny na mgle), biale (normalna zarowka), fioletowe (xenon).
Wszystko masz opisane w kodeksie drogowym
Chcesz w miare dobry efet (ale drogi bo sie zarowi szybko przepalaja) to kup jakies zarowki typu Philips Blue vision - jedni mowia ze przepalaja sie po tygodniu a moj kupel jedzil na takim komplecie ponad 1,5 roku, pozniej sprzedal auto wiec nie wiem kiedy padly.
Ja osobiscie wole normalne swiatlo bo lepiej droge w nocy widac - na tych niebieskich jak jezdzilem to slabiutko bylo.
-
[quote="kornat"]http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=2221
nie wiem czy o takie cos ci chodzi tam popatrz moje zdjecie jest jak ja mam zrobione[/quote]sry a OT ale co tym masz tam zrobione? Czy przyspieszyles moment filmiku jak przyspieszasz do 100? hehe bo naliczylem z jakies 5 sek z 40km/h. Moze zaloz nowy topic i opisz albo wrzuc na priv jak wolisz, bo strasznie mnie to interesuje <!-- s:) -->
-
jak mam mijania białe swiatła te niby xenony i postojowki niebieski jeszcze nie miałem problemu z niebieskimi wiec to mozna miec <!-- s:D --> ale nie moze byc widoczne podczas jazdy niebiski czy jakisc inny kolor oprocz zoltego lub białego
-
jest to W5W standardowe do kupienia w sklepach na allegro ja brałem z allegro bo nie chciało mi sie z domu wychodzić <!-- s:D -->
-
dam ci namiary u kogo ja kupowałem wszystko dobrze poszlo w moim przypadku
http://allegro.pl/item241221580_postojowki_led_t10_w5w_walcowe_wyprzedaz.html<!-- m --> -
da rade ja miałem takie cos u siebie to jest h7 55W i roznica jest duza bo jest fajna biel z niebieskim ale to juz zalezy od temp. jaka zarowka wytwaza im wyzsza tym bardziej kolorowe sa swiatła
-
no wiesz na allegro nie wiem jaki bedzie dobry bo nie kupowałem tylko w sklepie motorozacyjnym poprostu barwa swiatła zalezy od temp. w kelwinach taki zaroweczki maja od 3500K do 6000K a juz wyzej jak sie orientuje to sa juz prawdziwe xenony (ale one kosztyja ok.500zł) moim zdaniem ja miałem tej firmy grad prix i przez ponad rok dobrze sie spisywały az mi czujnik skretu go nie popalił ale co do takich taktownych to Cie nie bede wprowadzał w błąd
-
to nie chociaz tyle <!-- s:D --> ale powiem Ci ze z tymi posojowkami mi sie fajnie komponowało az bede musiał sobie znowu takie zakupic
-
tez dlugich nie ruszałem ale mnie postojowki wez tyle wynosly a drogowe jakie 50 zl nie pamietam bardzo ale teraz tez pewnie tyle wydam ale w 100 sie zmiescisz spokojnie
-
no 3zł za sztuke i pozniej jeszcze przysyłka i wplata na konto czyli 3+3+7+3=16zł
-
cały wykaz masz w ksiazcze na str. 114 a jak nie wiesz to juz napisze
postojowaka W5W 12v
drogowa H7 55W 12V
długie H3 55W 12V
kierunkowskazy PY 21W 12V -
hehehe ah ta pamiec zawodzi czasem ale napisalem juz to wiedz bedziesz wiedział co i jak <!-- s:D -->
-
nie ma za co kolego <!-- s:D -->