Lekkie kolo zamachowe - zakladac??
-
Witam wszystkich.
Mam pytanie i delemat bo zastanawiam sie nad załozeniem lekkiego kola zamachowego.pisalem do Pana Chojnackiego i odp.[b]Jeżeli wykorzystuje się dynamicznie swój samochód nie szczędząc obrotów
silnikowi, na pewno lżejsze koło zamachowe w granicy 15% ale koniecznie
wyważone po obróbce, da większą dynamikę samochodowi nie wpływając[/b]
[b]negatywnie na żaden składnik trwałości silnika.[/b] a pozniej podalem mu ten link http://allegro.pl/item215...olf_passat.html<!-- m --> i odp. [b]Widzi Pan w jakiej imprezie startuje ten samochód ? Człowiek robi biznes
na
naiwności ludzi i nie radzę tak lekkiego koła zakładać do UŻYTKOWEGO
samochodu a zrobi Pan jak chce.[/b]
co wy sadzicie o tym jakie macie opinie itp jakie sa za a jakie sa przeciw i czy radzice zelozyc czy nie z gory dzieki za komentarze -
Linkk do allegro juz nie dziala.
-
Jak odnajde tego kolesia to wysle od nowa jego link
ale on tylko odchudzał kolo
aukcje mu sie skonczyly
http://allegro.pl/item215705433_tuning_lekkie_kolo_zamachowe_honda_civic_crx.html<!-- m --> -
ja to ci nie pomoge bo sie nie znam na tym.
-
chyba nikt nie wie
-
a to az tak "szalejesz" ze tak powiem ze potrzebujesz lzejsze kolo zamachowe ?? moze lepiej w walek, dolot zainwestowac ?
-
prawde mowiac gniote go ale do 3tys. obrotow a co do walka to myslalem tez zmienic ale jak czytalem u Pana Chojnackiego to zeby silnik mial dalej dobra zywotnosc to nie zmieniac na sortowy tylko na mocnieszy z innego modelu i tu jest pytanie jakiego modelu jak cos
-
moze z mocniejszych 75 albo 101 KM ?? i pomysl o samym wyczyszczeniu kanalow kolektora dol i wylotowego
-
[quote="maniek"]moze z mocniejszych 75 albo 101 KM ??[/quote]
wlasnie nie wiem tego
[quote]i pomysl o samym wyczyszczeniu kanalow kolektora dol i wylotowego[/quote]
czyli też trzeba wyczysciec :?: <!-- s:?: --> -
no wiesz trzeba nie trzeba to wszysytko sa odlewy i kanaly nie sa dokonca gladkie wsrodku tylko poszczerbione na pewno jej nie zaszkodzi <!-- s;) --> wiem ze wydech tez moze pomoc ale nie taki ze sklepu tylko norllanie na zamowienie wszystko obliczone pod dane auto pojemnosc i moc
na a tez pytanie ile ty chcesz tych konikow czy nie bedzie lepiej sprzedac auta i kupic mocniejszego -
wiesz ja i tak bede chciał kupic inny samochod ale fabia zostaje w domu
Ja chciałem troche lepiej polepszyc przyspieszenie ale tak polepszyc zeby nie zniszczyc silnika czyli wlasnie tym walkiem i kolem bo sa bezpieczne dla silnika -
aha no wiec jak mowisz waleczek moze jakies planowanie glowicy dolot i wylot poprawic a co do kola to mi jest ciezko cos powiedziec osobiscie nigdy nie mialem z tym stycznosci i nie mam pojecia jaka jest roznica miedzy seryjnym a odchudzonym (mozesz wnetrze wybebeszyc kuleczka waziutkie) tez cos pomoze <!-- s:P -->
-
nie wiem "lżejsze koło zamachowe w granicy 15% ale koniecznie
wyważone po obróbce, da większą dynamikę samochodowi nie wpływając
negatywnie na żaden składnik trwałości silnika" napisał to Pan chojnacki wiec cos to ma bo jest uawzany za najlepszego w sprawach tuningowych -
aha no to powodzenia jak zalozysz napisz jak wrazenia i jak sie autko zachowuje moze tez sobie sprawie <!-- s;) -->
-
ok nie ma sprawy <!-- s:) -->
-
[b]Chris[/b], a masz takie kóleczko zamontowane. mówie ze ja i tak jezdze do 3tys. orotów no wiec jak uważasz z tym i ile odchudzone masz :?: <!-- s:?: -->
-
To widze że jak kazdy tuning do 3tys nie zadziała tylko wymiana autka
-
zaden tuning nie jest tani zdolalem sie o tym przekonac tylo jeszcze ile Ci spala teraz a ile wczesniej :?: <!-- s:?: -->
-
aha dzieki za info
-
a jeszcze ma takie pytanie czy jest w tych typach kolo jedno masowe czy dwu :?: <!-- s:?: -->