Farbowanie boczów
-
Witam czy ktoś kiedyś próbował myślał o farbowaniu boczków ewentualnie podsufitki?
Nie chodzi mi o malowanie sprayem <!-- s:/ --> .
Tylko jakiś barwnik. Moje boczki są wypalone przez słonce i nie wyglądają estetycznie myślałem zeby zafarbować może ktoś coś poradzić ? -
Wydaje mi się że jest możliwość pofarbowania w warunkach domowych.Pytanie raczej jakich środków użyć i jak uzyskać jednolity kolor.Sprawa będzie prosta jeśli jest możliwość demontażu tapicerki, wtedy używając barwnika możesz to pofarbować nawet w misce.
-
Jak dałbym rade zerwać stary materiał to nakleił bym nowy <!-- s:( --> myślałem o czymś możne zęby wylać na boczek później spłukać i po wyschnięciu np mam czarny kolor.
-
Poszukaj u siebie na terenie hurtownii tkanin lub pasmanterii ( wiem, gdzie taka jest w Wawie <!-- s;) --> ) i tam zapytaj czy maja jakis taki środek. Moja żona czasem odwiedza takie miejsca z racji swojej dzialalnosci roboczo hobbistycznej i powiem Ci, ze można tam znaleźć cuda. Takie farby raczej tez powinny sie znaleźć. Dodam tylko, ze szukałem jak większość motocyklistów dobrego sposobu na mocowanie róznych naszywek do ubrania i tam właśnie trafiłem na klej który to trzyma bez konieczności niszczenia ciuchów. Poponowali mi też farby do skór ale jeżdze w tekstylnych i nie interesowalem sie tym za bardzo.