SZUM POMPY?!
-
Witam. Od niedawna gdy uruchomie silnik slysze dziwny szum... Dodam ze gdy jest na tzw "luzie" np gdy stoje na swiatłach slysze pompe paliwa.. czyzby jakis "syf" sie do niej dostal? A moze jest na wykonczeniu?
Dzisiaj specialnie urochomilem silnik odchylilem kanape przystawilem ucho i na 100% jest to buczenie z pompy i wcale nie jest to cichy dzwiek;/
Jakies podpowiedzi? Może kogos juz to spotkalo?
-
Witam.
Jeżeli twierdzisz że to pompka wody to ja na twoim miejscu bym ją wymienił , gdyż ona chyba jest połączona z rozrządem , a rozrząd w 1.2 htp lubi rozwalić silnik.
A jak tam słyszysz dziwne odgłosy to jest okazja żeby pasek sobie poszedł i silnik pozamiatał. Cena pompki nie jest adekwatna do remontu silnika.
W każdym razie ja bym nie ryzykował, bo gra nie jest warta świeczki. -
umówcie się o której pompie piszecie ...
-
Tomuś chyba zle mnie zrozumial;) Ja slysze odglosy ktore dobiegaja pod tylnia kanapa za pasażerem ! Tam zapewne znajduje sie pompa paliwa..w fiacie bo mam takze punto II zaraz pod kanapa sa sruby by dojsc do pompy tu zas ich niema... musze poszukac jak dojsc do niej i chyba ja przeczyscic bo kilka dni temu jechalem A4 z Wroclawia do Gliwic i na oparach jechalem mysle ze to tym jest spowodowane...?!
-
Zagalopowałem się , byłem wczorajszy <!-- s:D -->
Jak wyciągniesz pompe to zobacz czy w baku nie masz syfu. Jak masz syf to wymień bo czyszczenie tego jest bez sensu.
Wiesz jak twoje auto ma duży przebieg to pompa może paść ze zwykłej eksploatacji. Jedyne co mogę ci poradzić to unikaj stacji które długo sprzedają paliwo bo często jest tak że mają syf w tych zbiorczych zbiornikach. Potem ten syf ląduje w zbiornikach, pompkach naszych aut. -
Tankuje w miescie wiec zapewne schodzi non stop ale ejstem uzytkownikiem tej fabii okolo 2 miesiące <!-- s;) --> Pompa hmm tania nie jest wiec moze ja przeczyszcze...sie okaze jak wyciagne;) Dodam z pewnoscia post;) dziekuje za pomoc;)
-
Trzeba pomyśleć nad zmianą auta.
-
DRIRISH1392 ...dlaczego nad zmiana? heh
-
[b]DRIRISH1392[/b]napisał : "Dbajcie o środowisko. Od niego zależy nasze zdrowie" ; "Trzeba pomyśleć nad zmianą auta" - sorry ale co Ty sugerujesz - rower ?! to forum Skody !!!
omron -
Wymiana auta nawet przy najmniejszej awarii?Pytanie tylko na co?Na kolejne do naprawy?Mija się to z celem.
-
DRIRISH1392 co pijesz..albo co bierzesz ? Daj namiary hehehe To forum skody a nie... targowisko ;] Oczekiwalem pomocy;)