Zapadnięta blokada drzwi tylnych
-
Od kilku dni chyba jeździłem na otwartych drzwiach tylnych. Mając zamknięte auto, zapomniałem i pociągnąłem za klamkę od drzwi tylnych za kierowcą. Otworzyły się drzwi i zaczął wyć alarm. Okazało się, że dzyndzel pomimo zamknięcia cały czas jest w górze. Postanowiłem go wcisnąć i zobaczyć co się będzie działo. Jak zamknąłem drzwi to już nie chce się podnieść. Próbowałem od środka otwierać klamką, ale on się dźwiga i ucieka. Co mam zrobić?
-
Musisz ściągnąć boczek i od środka się tam dostać i ręką\rękami drzwi otworzyć lub zamknąć.
Masz centralny ? -
Mam centralny.
-
to licz się z wymianą siłownika lub tego pręta (drutu) co jest połączony z tym dzyndzlikiem do zamykania drzwi.
-
Tylko jak teraz zdjąć tapicerkę z drzwi?
-
idzie zdjąć też miałem ten sam problem z tylnymi lewymi problem ale z braku czasu dałem do mechanika - zamek był do wymiany.
-
Kto wie jak zdjąć z tyłu w drzwiach tapicerkę?
-
Może pomoże:
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e52fa9088c1f0f52][img]http://images63.fotosik.pl/216/e52fa9088c1f0f52m.jpg[/img][/url] -
[quote="szymon189"]Kto wie jak zdjąć z tyłu w drzwiach tapicerkę?[/quote]
Jak na rysunku wyżej:
Trzy śruby do odkręcenia (ta przy klamce to TORX) a potem najprościej od dołu złapać i oderwać (całość trzyma się na zatrzaskach - dość badziewnych jak pierwszy raz zdejmowałem połamałem 3 ale dość tanie w ASO za grosze do kupienia), na koniec linka od klamki. -
Moze ja pomoge bo w zeszlym tygodniu rozbieralem.. wiec po :
- klamka- do gory kulko od klamki przesowamy i sama klamka wychodzi;)
- srubokret plaski i podwazamy lekko jedna zesc(ta mniejsza) podlokietnika zas ta dluższa czesc przesowamy w prawo.
- odkrecamy 2 śruby z podlokietnika
4.mozemy zaczac podwazac tapicerke..najwazniejsze to od dolu !! wtedy z pewnoscia nie uszkodzisz tych plastikow ktore scalaja metal z tapicerka!
5 NAJWIEKSZY PROBLEM.. a mianowicie czy pod tapicerka sa sruby czy nity??????? Ja mialem nity;/..wiec oznacza to dodatkowa robota...
Mam nadzieje ze pomoglem <!-- s;) --> pozdro