Witaj na forum Fabia Club Polska

PLASTIDIP - czy ktoś korzystał?

Topic created · 14 Posts · 8559 Views
  • Witam

Jak w temacie. Kolega polecił mi użycie Plastidipu do felg i zmiany koloru dachu.
    Czy ktoś może z tego korzystał lub jakieś doświadczenie z tym produktem?
    Puszka do felg to koszt ok. 70zł i zastanawiam się czy nie spróbować.

• pryskaj śmiało 😉 ja mam felgi i dokładkę zderzaka PlastiDip'em malowane 😉 <!-- s;) -->

• Masz może jakieś zdjęcia po robocie?
    Filmiki na youtubie bardzo fajne, ale chciałbym to zobaczyć w miarę 'na żywo' 😉 <!-- s;) -->

• W temacie o mojej fabii są fotki z malowania i aktualne 😉 <!-- s;) -->

• Szkoda, że jeszcze nie mam dostępu 😉 <!-- s;) -->

• starczy jedna puszka na pomalowanie 4 felg ? też mi chodziło to po głowie bo na pewno jest to tańsza opcja niż nowy lakier no i przy sprzedaży zawsze idzie to szybko odkleić

• Ja własnie zamowilem 2 puszki farby na same ranty a środek to kolejne 3 bo mam sporo do pryskania. Ogólnie to jedna puszka starczy jedna lub dwie felgi w zależności jaki wzorek masz felg.

• [quote="koscielskipl"]Szkoda, że jeszcze nie mam dostępu 😉 <!-- s;) -->[/quote]
    Zaraz Ci wyślę na PW 😉

[quote="ushu"]starczy jedna puszka na pomalowanie 4 felg ? też mi chodziło to po głowie bo na pewno jest to tańsza opcja niż nowy lakier no i przy sprzedaży zawsze idzie to szybko odkleić[/quote]
    W moim przypadku był jeden spray 400ml na jedną felgę, dużą rolę odgrywa wzór felgi i sposób malowania.

[quote="icemanv"]Ja własnie zamowilem 2 puszki farby na same ranty a środek to kolejne 3 bo mam sporo do pryskania. Ogólnie to jedna puszka starczy jedna lub dwie felgi w zależności jaki wzorek masz felg.[/quote]
    gdzie zamawiałeś jeśli mogę wiedzieć? 😛
    Na stronie OEM+ piszą, że jeden spray starcza na 4 felgi.. 😉

• Też gdzieś czytałem, że 4 felgi - 4 puszki (te chyba po 400ml).

Napisałem do Tomka z OEM i dam znać co mi odpiszę.

• zamowile na stronie http://plastidip.pl/sklep/<!-- m --> i tam pisza ze na 4 felgi musza byc 4 puszki

• Ok, dowiedziałem się od chłopaków z OEM+, że w Krakowie nie prowadzą dipowania. Mogą polecić człowiek, który się tym zajmuje i ręczą za niego.

Jak dostanę wycenę to przekażę co i jak.

Póki co czekam na pogodę i jadę z felgami, a następnie dach. Zobaczymy 😉 <!-- s;) -->

• to czekam na foty z pomalowanym dachem 😉 <!-- s;) -->

• A ja czekam na fotki z malowania, obiecane kilka postów wyżej 😉 <!-- s;) -->

• a ja jak pisalem do firmy zajmujacem sie malowaniem plasti-dipem to mi odradzili malowanie maski, stwierdzajac, ze to cos nie bardzo sie nadaje na duze powierzchnie, mam nadzieje, ze kolega da sobie rade i pokaze nam, ze Panowie sie mylili.

Log in to reply