DZIWNIE DUżA MOC!
-
Witam ponownie ,nie wiem co jest grane ale dziś moje autko miało dziwnego kopa jak bym miał pod maską ze 120 koni a nie 75.Pedał gazu reagował od razu i autko szło jak burza do przodu,w inne dni cisne a tu jakby mocy nie było .Co to może być,świece,sonda ,przepustnica ,przypominam że moja fabka ma dopiero 20 tys.przebiegu .I dzisiejsza jazda mi się podobała chciałbym aby na codzień tak było proszę o wytłumaczenie tego zjawiska.Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedzi. :?: <!-- s:?: -->
-
To trzeba sie tylko cieszyc, moze w koncu sie ulozyla jak nalezy <!-- s:D -->
-
Masz porównanie do innej fabii z tym silnikiem ?Może czujnik temperatury padł.Zobaczysz po spalaniu czy jest coś nie tak <!-- s;) --> albo podjedż na diagnostyke .
-
Byłem sprawdzić ją na vagu tydzień temu ok zero błędów.Ale spalanie wydaje mi sie za duże ok.10l.
-
Ktoś na forum kiedyś pisał o fabii z jakims dużym kopem, tylko, że nie pamiętam o co to chodziło, mogła się jedna z sond uszkodzić, albo wtyczka spaść i dlatego masz wir w baku.
-
TO JAK TO SPRAWDZIĆ.NA VAGU ZERO BŁĘDÓW,A JA BYM CHCIAŁ ABY NA CODZIEŃ TAK CHODZIŁA JAK PRZECINAK.
-
Ale piszesz ze na vagu nie bylo bledow, ale odczyt robiles w zeszlym tygodniu. A fabka :dziwnie" sie zachowala dzis. Wiec albo poczkeja do jutra i zobacz jak bedzie, albo wybierz si ejeszcze raz na odczyt z vaga
-
NO TO CHYBA BYM MUSIAŁ MIESZKAĆ W SERWISIE.BARDZO PROSZE O KONKRETNE WYPOWIEDZI.I PORADY NA TEMAT TEGO PROBLEMU.
-
No to dostałeś od Zygusia.Jak nie ,mierniczek w ręke pomierzyć i sprawdzić wg tabeli charakterystyke temperaturową czujnika temperatury,napięcia sond lambda,czy rozrząd się nie przestawił itp.Nikt tu z fusów nie będzie wróżył.
-
Niestety nie znam się na tych pomiarach ,a może ktoś wie kto to może wykonać w grodzie Kraka, no i wmiare nie drogo.Może ktoś z kolegów z Krakowa miał by czas mi pomóc ,oczywiście nie za darmo. :zdrowko: <!-- s:zdrowko: -->
-
[quote="TOM16V"]może ktoś wie kto to może wykonać w grodzie Kraka, no i wmiare nie drogo[/quote]
[url=http://sliz.avx.pl/forum/viewtopic.php?t=664]Elektryk też tam jest[/url]