[F1 i F2] Coś wyje przy skręcie ...
-
MAM PYTANKO MOżE KTOś MIAł TAKI OBJAW RUSZAM Z PARKINGU MAM SKRęCONE KOłA DO POłOWY NP,W LEWO I SłYCHAC PRZY RUSZANIU TAKIE łUUUUU.CO TO MOżE BYC ZA WYCIE. PO RUSZENIU TEGO JUż NIE MA.PROSZE O WYCZERPUJąCą ODPOWIEDź
-
To jest odgłos pracy pompy wspomagania jak stoisz lub się wolno toczysz, a nawet lekko skręcisz kierą to ją słychać.
-
ALE MIREKS JA JUż MAM SKRęCONE KOłA I RUSZAM ALE KIEROWNICą NIE RUSZAM A NIERAZ COś WYJE NIE ZA KAżDYM RAZEM.CO TO JEST DO DIASKA
-
Kiedy ruszasz koła zaczynają się kręcić, a przekładnia jest tak zbudowana by koła po skręcie wracały na wprost podczas ruchu pojazdu, jako, że przekładnia jest ze wspomaganiem to ostatnie usiłuje jej pomóc i wydaje z siebie ten odgłos o którym mówisz, spróbuj go porównać z odgłosem który dochodzi jak stoisz w miejscu i obracasz kierą. Czy to jest to samo :?: <!-- s:?: -->
-
NIE, JEST TO GłOśNE łUUUUU JAK BY COS BYłO ZATARTE MOżE COś TRZEBA NASMAROWAć
-
To się poddaję :rozpacz: <!-- s:rozpacz: -->
-
NO NIE NO TO KTO JAK NIE TY .NIE LUBIE JAK MOJEJ FABCE COś DOLEGA .
-
[quote="dj grzes"]Przegub słychac przewaznie na skreconych kolach - ale on bardziej klekocze [/quote]
Przegub ma regularny głuchy stuk.
-
Dokładnie tak ,a to słychać jak by coś było przytarte ,np.jakby klocki przytrzymywały tarcze hamulcowa a później jest oki ale przy skręcie.
-
Podnieś autko do góry i obróć kołem, może faktycznie blokuje Ci jedno z kół.
-
Czasami metalowa osłona tarczy ociera tylko nie wiem czy fabka ją ma.Słychać przy skręconych kołach ,jak przyspieszysz przestaje.
-
koledzy podepne się tu, mam taki objaw że jak na skręconych kołach przejezdzam przez dziury to tak jak bym miał kamienie na wewnetrznej stronie felgi taki gruchotanie ale jak na rownej nawierzchni kręce to jest oki.Zauważylem tylko ze jak kręce kierą w lewo to mi coś charczy ni to obcieranie gumy ni to naciaganie sie metalu takie trzaski gluche .
-
na pewno tylko na dziurach? Jak na skręconych kołach dajesz gazu nie zależnie od dziur to dalej słyszysz te "kamyczki" ? Bo jak na moje to przegub ci strzela.
-
tak tylko na dziurach . Dodam że mam sworzeń wahacza rozwalony od strony pasażera bedę na dniach robił , ale czy to może być to ??
-
a podczas jazdy na wprost po dziurach nic nie słyszysz? Może być, że ten sworzeń, a jak wali też na prostych kołach po dziurach to łącznik stabilizatora sprawdź.
-
oki dzięki