CZYM SMAROWAć ZAMKI
-
WITAM ,MAM PYTANKO CZYM NAJLEPIEJ NASMAROWAć ZAMKI W DżWIACH BO POPSIKAłEM WD 40 ALE PO TYGODNIU WYPAROWAł PREPARAT I ZAMEK CHODZI Z OPORAMI TZN.NIE ODBIJA JAK NALEżY .PROSZę O RADę .
-
W fabii mam centralny więc nie smaruję, a w frytce używam płynu hamulcowego.
-
JA TEż MAM CENTRALNY ALE OSTATNIO ZAMYKAłEM Z KLUCZYKA I TO WYCZAIłEM,PłYN HAMULCOWY TO RACZEJ SIę NIE NADAJE BO JEST żRąCY I NIE POLECAM BO MOżNA S....ć SOBIE LAKIER.MOżE JEST JAKIś FAJNY SPRAWDZONY PREPARAT.JEśL KTOś URZYWA TO NIECH SIę WYPOWIE.
-
Dokładnie.Płyn hamulcowy jest robiony na glikolu.Ja zawsze używam olej maszynowy.
-
Ja kiedyś jak jeszcze uzywałem to oleju maszynowego, a ostatnio widziałem że sa do kupienia takie specjalne oleje do zamków bębenkowych
-
Witam ,mam pytanko ile ten środek do zamków kosztuje.
-
[quote="TOM16V"]WITAM ,MAM PYTANKO CZYM NAJLEPIEJ NASMAROWAć ZAMKI W DżWIACH BO POPSIKAłEM WD 40 ALE PO TYGODNIU WYPAROWAł PREPARAT I ZAMEK CHODZI Z OPORAMI TZN.NIE ODBIJA JAK NALEżY .PROSZę O RADę .[/quote]
Fachowiec doradził mi żeby nie smarować zamków WD40 ponieważ wypłukuje on z zamka oryginalny smar. Wcisnął mi w zamek coś ze sprayu podobne do kremu i jest ok. -
No i fachowiec miał racje :hyhy: <!-- s:hyhy: -->
-
To znaczy co trzeba zrobić "miecnie" według ciebie ,opisz po kolei jak się zabrać do tego i czym nasmarowałeś zamki .