Problem z przedmini drzwiami pasażera
-
Uszanowanie moje dla wszystkich forumowiczów.
Mam problem dośc chyba nie typowy bo szukałem troche w necie i nie znalazłem jakiejs sensownej odpowiedzi.
Mianowicie chodzi o to, że drzwi od pasażera nie reagują zupełnie na pilota. Znaczy sie otwiera sie cały auto a tamte drzwi nie ... Problem zwieksza na wartości gdyż nie da się ich otworzyć też od środka ani klamką ani specjalnym przyciskiem do otwierania i zamykania drzwi. i teraz mam dwa pytania- czy wyeliminowanie błedów komputerem może zapiobiedz sprawie?
- czy znacie jakis super maginczy sposób żeby otworzyć drzwi, które sie nie chcą otworzyć od środka?
powiem jeszcze że nie mam wejscia na kluczyk w drzwiach pasażera, po przytrzymaniu cyngla symbolizującego otwarte drzwi terż nie chcą się otworzyć, no i zupełnie od środka też nie jak juz wspomniałem wcześniej. poprosze o jakies konkretne rady.
podejrzewam że cos sie mogło spierniczyć z zamkiem ale zeby sie do niego dostac potrzebuje zdjąć tapicerke z drzwi a to nie do konca chyba da sie zrobic przy zamkniętych... <!-- s:D --> pozdrawiam i poprosze o pomoc.
-
A samochód to? Fabia 1 ? Fabia 2? rocznik? VAG pokazuje jakieś błędy?
Najpierw komplet podstawowych informacji, a potem oczekiwanie na pomoc <!-- s:) --> Takie panują u nas zasady.Powodzenia!
-
skasowanie błędów nic tu ni pomoże, ewidentnie padla zamek jak otworzyć? spoób na pewno jest, u siebie mialem drzwi tylne lewe dałem do mechanika i otworzyli jakoś <!-- s:) -->
-
Pozostaje wyjecie fotela, demontaż tapicerki, zdjęcie tapicerki drzwi, zdjęcie blachy drzwi i targanie zamka od środka.
Skanowanie błędów nic nie da.
Smutne ale prawdziwe. Jakaś blokada w zamku się posypała.