[F1] fabia 1.9 sdi zapłon

Topic created · 3 Posts · 709 Views
  • Witam wszystkich nie jestem pewien do końca czy to dobry dział, wiec wybaczcie. Sprawa wygląda mniej więcej tak. Samochód pali od razu. ale po przejechaniu krótszej trasy (2-4 km) i wyłączeniu silnika na krótki czas,(do 15 min) ma problem z odpaleniem. Długo rzęsi a potem załapuje. Nie wiem od czego zacząć diagnozę.Wina elektryki czy bardziej mechaniki? Czy miał ktoś podobny problem? albo zna rozwiązanie. dodam ze nie dzieje się to za każdym razem. Ale jak się stanie to jest to dość martwiące. Fabia 1.9sdi 2001r

    Pozdrawiam:)

  • [b]tobi05[/b], żeby nie robić sobie kosztów, podjedź na diagnostyke, żeby testy drogowe zrobili z kompem w aucie. - najlepiej do jakiegoś tunera, wtedy bedziesz mieć jasność gdzie szukać.
    albo do ASO - ale to w ostateczności. 😛 <!-- s:P -->

  • sam mam vag-a. podłącze jutro. jeśli to nic nie da pojadę do diagnosty. dziś odmówił mi posłuszeństwa przy kościele :zdziwko: <!-- s:zdziwko: --> wyglądało na to jakby nie dochodziło do silnika paliwo. ostatnio tankowałem lotos dynamic wiec może jest coś w tej ropie co zapchało mi filtr paliwa? dodam ze odpalił bez problemów gdy był na holu z biegu, i już normalnie jeździ.. został tylko stres czy i kiedy następnym razem odmówi posłuszeństwa..

    [size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 19-09-2012, 20:23[/i] ][/size]
    problem był z filtrem paliwa. silnik nie dostawał ani kropli bo filtr był zapchany jak syfy opadły to palił. na dodatek jeszcze błąd czujnika temperatury silnika. sprawa zakończyła się wymiana filtra i kasowaniem błędów, pozdrawiam

Log in to reply