Fabia by Fabiaan
-
Fabiaan > masz coś takiego jak ja że po zał. postojówek za około 2 sekundy zapala ci się licznik i całe podświetlenie?
Masz podłączoną kontrolkę od halogenów? -
Nie, nie mam.
U mnie działa normalnie. -
[b]Tomuś[/b] nie masz czasem disco błysko na desce? :dj: <!-- s:dj: -->
Moim zdaniem coś jest nie tak. -
[quote="marcing040381"][b]Tomuś[/b] nie masz czasem disco błysko na desce? :dj: <!-- s:dj: -->
Moim zdaniem coś jest nie tak.[/quote]Nie mam ale mi to się z opóźnieniem zapala. Światła działają poprawnie. jak załącze przeciwmgłowe przednie to mi się nie pali kontrolka z przednich przeciwmgielnych. Poza tym mam to połączone po staremu z przekaźnikiem.
-
Tak na gorąco to nie zapala mi się nic innego jak pomarańczowa to tyko od halogenów tylnych. Przednie to tylko na wylaczniku.
Co do zasady działania, nic się nie zmieniło. Przekręcam stacyjki zapalają się dzienne, a przy odpaleniu nic się nie dzieje. -
[quote="TOMUŚ"]Fabiaan > masz coś takiego jak ja że po zał. postojówek za około 2 sekundy zapala ci się licznik i całe podświetlenie?
Masz podłączoną kontrolkę od halogenów?[/quote]Mam tak samo po dołożeniu dziennych i halogenów przednich, jednak nie uważam by to był problem, bo mam zrobione wszystko jak fabrycznie. Co do halogenów obie kontrolki się zapalają jak włączę przeciwmgielne przód/tył
-
Mi się nie świeci zielona lampka od halogenów tylko pomarańczowa gdy zał. tylne przeciwmgielne
-
[quote="TOMUŚ"]Mi się nie świeci zielona lampka od halogenów tylko pomarańczowa gdy zał. tylne przeciwmgielne[/quote]
Mam tak samo, a jak włączę halogeny przód to zapala się kontrola tylko na przełączniku świateł, kiedy włączę tylną przeciwmgielną to zapala się na desce pomarańczowa. Powinna zapalać się również kontrolka przednich halogenów na desce? -
Oczywiście <!-- s:D -->
-
ale co tam, nie będę nic zmieniał jest, działa i to najważniejsze <!-- s:) -->
-
Jak działa poprawnie to niekop w tym bo zdupisz <!-- s:D -->
-
Wiem, wiem.
Nic nie ruszam, działa i to jest najważniejsze. :rotfl: <!-- s:rotfl: -->Jak by ktoś chciał informacji to wbijać na priv chętnie pomogę :]
-
Wczoraj autko odwiedziło serwis Przy okazji był przegląd bo 3 latka minęły <!-- s:D -->
Oleje, filtry wymienione i wszystko ok.
Tylko jeździć -
Fabia dostała czujniki cofania.
Jest szał <!-- s:) -->[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20151231/995e468c5c0bfadc32412bd7d5fed939.jpg[/img] -
[quote="Fabiaan"]Fabia dostała czujniki cofania.
Jest szał <!-- s:) -->[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20151231/995e468c5c0bfadc32412bd7d5fed939.jpg[/img][/quote]
Poproszę o instrukcję montażu
Jaki zestaw wybrałeś? -
:super: <!-- s:super: -->
-
I nawet ma pod kolor <!-- s:D -->
-
[quote="mateuszldz"]Poproszę o instrukcję montażu :-)[/quote]
instrukcja jest bardzo prosta ale dobrze aby były dwie osoby (np. do zdjęcia zderzaka)
W zderzaku od tyłu są zaznaczone miejsca gdzie wiercić, a w zestawie jest odpowiednie wiertełko. Wiercisz, wciskasz czujnik, prowadzisz przewody po zderzaku i montujesz zderzak z powrotem.
Kable podłączasz do prawej lampy do przewodu od cofania, resztę chowasz za prawą lampą tak aby nie stukało podczas jazdy.
Włączasz wsteczny i system działa <!-- s:D -->
koszt zestawu 120zł, czas około 1,5h i trochę chęci:hyhy: :hyhy: :hyhy:
[quote="mateuszldz"]
Jaki zestaw wybrałeś?[/quote]EP7500
[color=#00BF00]Post edytowany przez Tomuś.[/color] [b]Pamiętaj o nie pisaniu postów jedne pod drugim w krótkim okresie czasu.[/b]
-
Fabia dostała nowe filtry i świeży nowy i pachnący olej <!-- s:) -->
Plus oczywiście pełny serwis klimatyzacjiPoza tym poszukuje podłokietnika może zna ktoś jakiś sklep z rozsądnym cenami.
Cena serwisu to masakra...wysłane z mojego telefonu