[F2] instalacja halogenów + day light w Fabii 2 FL
-
W aso nigdy Ci nie powiedzą numerów.
Lampy :
5J0941701B - lewa strona
5J0941702B - prawa strona
Monte carlo :
5J0941701C - lewa strona
5J0941702C - prawa strona
Włącznik:
5JD941531
Powiem tak że da się ustawić wyłącznik w pozycji gdy świecą tylne przeciwmgielne, ale nie wiem czy faktycznie one świecą.
Wyłącznik do świateł dziennych znajduje się w skrzynce z bezpiecznikami. W dziale "zrób to sam" opisałem ja go można wymienić i są zdjęcia jak on wygląda. Ja na zimę ten automat do świateł dziennych wyłączam ze względu na pobór prądu. -
Dzięki za odpowiedzi <!-- s:) -->
-
[quote="TOMUŚ"] Ja na zimę ten automat do świateł dziennych wyłączam ze względu na pobór prądu.[/quote]
W pierwszych wersjach F2 światła dzienne świeciły się tak jak światła mijania ale bez podświetlonej deski rozdzielczej (dla wyłącznika świateł w pozycji 0).W wersji po lifcie świeciły się już tylko światła w halogenach. <!-- s;) -->
-
[quote="marcing040381"]W pierwszych wersjach F2 światła dzienne świeciły się tak jak światła mijania ale bez podświetlonej deski rozdzielczej (dla wyłącznika świateł w pozycji 0).W wersji po lifcie świeciły się już tylko światła w halogenach. <!-- s;) --> [/quote]
Wiesz ja mam tak że w pozycji 0 wył. świateł mam zał. dzienne w postaci świateł mijania bez podświetlenia deski. Mam lampy H4 bez halogenów. Mam też wył świateł dziennych pod kierownicą w skrzynce bezpiecznikowej i na zimę tam to wyłączam. Wtedy w pozycji 0 wyłącznika świateł nic mi się nie świeci.
-
No to przeczytałem temat od dechy do dech....
widzę że nie jest to takie proste... ehhh szkoda. :orany: <!-- s:orany: --> -
To ci sie wydaje <!-- s:) -->
-
[quote="TOMUŚ"]To ci sie wydaje <!-- s:) -->[/quote]
Może i tak jest, ale jeśli kupie lampy i przełącznik to i tak muszę jechać gdzieś na kompa żeby całość uruchomić, a jak się okaże że jeszcze sterownik będzie do wymiany to lipa :zalamany:Masz jakieś tańsze i szybsze rozwiązanie?
Muszę zadzwonić do serwisu w Pozen zobaczę ile chcą za całość
-
Napisz mi jaki masz numer sterownika <!-- s:) -->
-
Tylko gdzie go znajdę :wstyd: jeszcze powiedź a jutro ci napiszę :] <!-- s:] -->
-
na sterowniku sieci pokładowej z końcówką 085 jest możliwość montażu day light i halogenów
-
[quote="granit"]na sterowniku sieci pokładowej z końcówką 085 jest możliwość montażu day light i halogenów[/quote]
Granit > ja mam 085D i mnie sie nie da zrobić halogenów + day lighta, tak żeby wszystko szło przez sterownik.
-
w Wieliczce u mnie zrobili na tym samym sterowniku <!-- s;) -->
-
No to ja już nic nie wiem...
W jakim się da a w jakim nie?
Chyba trzeba do serwisu jechać! -
Kwestia ASO - w Łodzi się nie dało, w Wieliczce się dało <!-- s;) -->
-
[color=#0000FF][b]Granit[/b][/color] > my mamy różne sterowniki więc jest jak jest.
[b]Fabiaan[/b] > Skąd pochodzisz? -
Z Poznania. <!-- s:) -->
A dlaczego pytasz?A tu mój sterownik.
[url=http://s1373.photobucket.com/user/FabiaanPL/media/535bbcc6-7d10-4461-ac1a-6636135fd98f_zpsac6cd043.jpg.html][img]http://i1373.photobucket.com/albums/ag395/FabiaanPL/535bbcc6-7d10-4461-ac1a-6636135fd98f_zpsac6cd043.jpg[/img][/url][color=#008000]Post edytowany przez Tomuś[/color]
-
Myślałem że jesteś ze śląska i byśmy razem walczyli z problemem <!-- s:) -->
-
Masz 086, więc na 99% będzie ok
-
Fabian napisz do MAREKFABIA może Ci pomoże <!-- s;) -->
-
Dzięki za info. <!-- s:) -->