Swisty w dmuchawie
-
cos ostatnio mi skrzypi w nawiewie(dmuchawie). Wie ktos moze co to moze byc ? cichy swist raczej metaliczny.
-
ja z kratki nawiewu w Astrze wycipgnołech kiedys piurko ptoka.
-
[quote="WRC"]ja z kratki nawiewu w Astrze wycipgnołech kiedys piurko ptoka.[/quote]
moim zdaniem to nie syf zaden tylko wytrzymalosc materialu dobiega konca tylko ktorego materialu <!-- s:) -->
a swoja droga ost jak wymienialem filtr przeciwpylkowy to wyciagnalem 3 garsci lisci i innego gowna
-
[quote="Hildek"][quote="WRC"]ja z kratki nawiewu w Astrze wycipgnołech kiedys piurko ptoka.[/quote]
moim zdaniem to nie syf zaden tylko wytrzymalosc materialu dobiega konca tylko ktorego materialu <!-- s:) -->
a swoja droga ost jak wymienialem filtr przeciwpylkowy to wyciagnalem 3 garsci lisci i innego gowna [/quote]
I właśnie tam bym szukał przyczyny tych dzwięków. Ja wymieniam ten filtr ok.2 razy na rok........
-
[quote="DAX"]I właśnie tam bym szukał przyczyny tych dzwięków. Ja wymieniam ten filtr ok.2 razy na rok........[/quote]
to nie wina filtra. Filtr jest z jakiegos papierowego tworzywa, wiec nie ma skad dawac metalicznego dzwieku. Filtr zmienialem jakis miesiac temu <!-- s:P -->
-
a ostatnio będąc w ASO zapytałem też o filtr - powiedzieli mi, że najlepiej wymienić co 20k km - ale to chyba troche długo, nie? jak radzicie - wymieniać częściej??? póki co autko ma pół roku i 10k km przejechane...
-
[quote="Lestek"]a ostatnio będąc w ASO zapytałem też o filtr - powiedzieli mi, że najlepiej wymienić co 20k km - ale to chyba troche długo, nie? jak radzicie - wymieniać częściej??? póki co autko ma pół roku i 10k km przejechane...[/quote]
w hanys landzie wymieniom zawsze na wiosna. -
a ja co 15 kkm czyli średnio co 5 m-cy
-
Ja wymieniam raz na rok przed zimą by nie mieć problemów z parowaniem szyb.