Witaj na forum Fabia Club Polska

Swisty w dmuchawie

Topic created · 9 Posts · 2790 Views
  • cos ostatnio mi skrzypi w nawiewie(dmuchawie). Wie ktos moze co to moze byc ? cichy swist raczej metaliczny.

• ja z kratki nawiewu w Astrze wycipgnołech kiedys piurko ptoka.

• [quote="WRC"]ja z kratki nawiewu w Astrze wycipgnołech kiedys piurko ptoka.[/quote]

moim zdaniem to nie syf zaden tylko wytrzymalosc materialu dobiega konca 😛 tylko ktorego materialu 🙂 <!-- s:) -->

a swoja droga ost jak wymienialem filtr przeciwpylkowy to wyciagnalem 3 garsci lisci i innego gowna 🙂

• [quote="Hildek"][quote="WRC"]ja z kratki nawiewu w Astrze wycipgnołech kiedys piurko ptoka.[/quote]

moim zdaniem to nie syf zaden tylko wytrzymalosc materialu dobiega konca 😛 tylko ktorego materialu 🙂 <!-- s:) -->

a swoja droga ost jak wymienialem filtr przeciwpylkowy to wyciagnalem 3 garsci lisci i innego gowna 🙂 [/quote]

I właśnie tam bym szukał przyczyny tych dzwięków. Ja wymieniam ten filtr ok.2 razy na rok........

• [quote="DAX"]I właśnie tam bym szukał przyczyny tych dzwięków. Ja wymieniam ten filtr ok.2 razy na rok........[/quote]

to nie wina filtra. Filtr jest z jakiegos papierowego tworzywa, wiec nie ma skad dawac metalicznego dzwieku. Filtr zmienialem jakis miesiac temu 😛 <!-- s:P -->

• a ostatnio będąc w ASO zapytałem też o filtr - powiedzieli mi, że najlepiej wymienić co 20k km - ale to chyba troche długo, nie? jak radzicie - wymieniać częściej??? póki co autko ma pół roku i 10k km przejechane...

• [quote="Lestek"]a ostatnio będąc w ASO zapytałem też o filtr - powiedzieli mi, że najlepiej wymienić co 20k km - ale to chyba troche długo, nie? jak radzicie - wymieniać częściej??? póki co autko ma pół roku i 10k km przejechane...[/quote]
    w hanys landzie wymieniom zawsze na wiosna.

• a ja co 15 kkm czyli średnio co 5 m-cy

• Ja wymieniam raz na rok przed zimą by nie mieć problemów z parowaniem szyb.

Log in to reply