Monte Carlo 1,6 CR 105 PS by Havier
-
krotka rozmowa z kolega z Niemiec, ktory rowniez jezdzi Monte Carlo.. i juz naszla ochota na nowe wydatki ktore nie wplywaja na gwarancje^^ na poczatek dywaniki... co o takich myslicie?:D
[img]http://www.skodacommunity.de/index.php?page=RGalleryImageWrapper&itemID=25229&type=image[/img]
-
Ogólnie bardzo fajne, tylko ten napis Monte Carlo powinien być w jakimiś ciemniejszym kolorze (czerwonym, szarym) bo pierwsze wdepnięcie i syf będzie widoczny gołym okiem <!-- s:) -->
-
[b]ensai[/b], jeszcze ogolnie sie dogadam z kolega jak to u niego wyglada itp <!-- s;) --> 100€ to nie tak malo wiec musze miec pewnosc ze nie kupie czegos z czego bede zadowolny 3 minuty^^
PS: Dzis padl rekord predkosci:D:D:D Autostrada A661 odcinek Frankfurt am Main - Oberursel godzina okolo 22:50, wskazanie komputera [b]199 km/h[/b] niestety do 200 nie dalem rady... ale i tak jest super jak na serie
-
koła z Audi :?: Oj gleba nad glebą, aż z maniim byś wygrał leicht <!-- s:D -->
Dywaniki lepiej z czerwonymi wstawkami dać
Co do prędkości, to gratuluję rekordu Ile podaje dane i ile masz już przewalone?P.S. bym zapomniał, jakbyś chciał wkładać te alusy, to bez opon, w dodatku jedź z nimi na tory
-
tamte felgi byly w Q/ [b]Tofik[/b], wzor mi sie ogolnie spodobal^^ plany co do "gleby" ulegly zmianie na poczatek wpadna nowe sprezyny 45/45 moze 50/50 zobaczymy jeszcze, mysle ze mi wystarczy. "ile podaje dane?" tego nie zrozumialem jakie dane? przejechane mam prawie 11 000 km <!-- s;) -->
a co do dywanikow to ciagle sprawa otwarta wiec dziekuje za rade
-
[b]Tofik[/b]owi pewnie chodziło o to ile podaje producent, że autko teoretycznie pojedzie (max prędkość). Musisz brać na [b]Tofik[/b]a poprawkę, bo czasami go ciężko zrozumieć :zdrowko: [b]Tofik MNIEJ JEDZ I TYLE NIE PIJ[/b] :zdrowko: <!-- s:zdrowko: -->
[b]Havier[/b] jakie silnik miał obroty przy tej rekordowej prędkości? -
producent podaje V-Max 188km/h obroty dokladnie teraz nie powiem... ale jak wsiade do Auta i spojrze na obrotomierz to mis ie od razu skojarzy zaraz musze jechac do sklepu to sprawdze <!-- s:D -->
-
jeszcze takie pytanko - skrzynie masz "piątke"?
-
[b]dr O.[/b], tak, skrzynia pieciobiegowa <!-- s:) --> caly samochod seria, obroty byly gdzies wokolicach 3500 teraz po drodze do sklepu rozpedzilem sie do 180 km/h to mialem 3250-3300 mniej/wiecej.
-
no to teoretycznie zapas jeszcze był, ale pamiętaj, że licznik oszukuje i w rzeczywistości mogłeś jechać te 188 km/h. Ja przy 200 km/h na 6-tym biegu mam 4 tys. obrotów, a odcinke na 4,6 tys. ustawioną. Teoretycznie i praktycznie skrzynia mi się kończy w okolicach 240 km/h ale tyle jeszcze nie jechałem, bo nie mam gdzie i nie widzę takiej potrzeby.
-
wiem ze licznik oszukuje <!-- s;) --> ale ja jestem osoba wierzaca w to co widzi i mimo pelnej swiadomosci tego ze licznik troche dodaje wierze ze jechalem prawie 200^^ niby zapas byl ale nie wiem jak u mnie w dieslu jest odcinka... moze akurat na 3,5?
-
jeżeli na każdym biegu (co nie zawsze jest stosowane) ma odcinke taką samą to zapodaj trójkę i przeciągnij go do końca i będziesz wiedział. Grunt to wiara :zdrowko: <!-- s:zdrowko: -->
-
hmm bede musial sprobowac^^ nie patrzylem nigdy na obroty ale na 3 spokojnie do 100 km/h sie rozpedze <!-- s;) -->
[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 14-04-2012, 19:54[/i] ][/size]
apropo mojego przebiegu..[img]http://img35.imageshack.us/img35/2019/p1112140412.jpg[/img]
-
godzina też ładna szkoda, że nie było 11 stopni <!-- s:) -->
-
[quote="dr O."]Tofikowi pewnie chodziło o to ile podaje producent, że autko teoretycznie pojedzie (max prędkość).[/quote]
właśnie, właśnie <!-- s:) -->
-
[quote="dr O."]godzina też ładna szkoda, że nie było 11 stopni <!-- s:) -->[/quote]
temperatura wzrosla doslownie chwile przed zrobieniem zdjecia^^ bylo 11,5°
-
te pół stopnia i tak by drażniło <!-- s:P -->
-
[b]Havier [/b]na dodatek jak czytam Twojego posta (za pewne to ostatni post zanim napisałem swojego - właśnie tego) i nie zgadniesz jaki ma numer <!-- s;) -->
YYYYYYYY i jeszcze jedno dodam - ten właśnie post to mój 1001 :zdrowko:
-
Twoj 1001 moj 111 gdyby czlowiek chcial tyle jedynek to by nigdy sie nie udalo ) ciekawy zbieg okolicznosci <!-- s;) -->)
-
hehe znam takich co by im się lata szkolne przypomniały Cały las <!-- s:) -->