Archiwum
-
heheh, czytalem artykul na interii o tym <!-- s:D -->
Nic dziwnego w takim razie ze boja sie nas najbardziej skoro to polacy glosuja. -
Teraz już przekroczyliśmy 76% :super: <!-- s:super: -->
-
Sobolewski zrezygnowal z gry w reprezentacji. Szkoda bo to naprawde byl mocny pkt w srodku pola.
-
wogole to nie wiadomo czy nasi dzis zagraja. Boisko w fatalnym stanie wiec moze bedzie walkower. Poczekamy do wieczora to sie okaze.
-
spoko rska, jeszcze niebieska <!-- s:D -->
-
Fabia z internetu za 24000PLN
oglądałem i wszystko się zgadza z opisem (niżej go cytuję)[b]-CZY KUPIć TO AUTO żONIE???-
PODPOWIEDZCIE PROSZę CO O NIM SąDZICIE WY ZNAWCY TEMATU[/b]
POMóżCIE
czy to drogo
co o niej sądzić
ma 5 lat czy będzie się zaczynała sypać ze starości
brać czy nie brać - oto mam dylemat
a znam się na motoryzacji jak kura na pieprzuTyp:
Kombi
Informacje:Rok produkcji: 2002, Data rejestracji: 06/2002, Przegląd: 06/2007, Ubezpieczenie: 06/2007, 76 500 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 68 KM (50 kW), Pojemność skokowa: 1400 cm3, benzyna, srebrny-metalic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:ABS, el. szyby, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer
Dodatkowe informacje:pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, kupiony w polskim salonie, bezwypadkowy, garażowany, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:Witam do sprzedania Skoda Fabia Combi, silnik benzyna 1.4 (8V - 68 KM), bogata wersja wyposażeniowa Fresh +.
Podstawowe informacje:
Samochód kupiony i serwisowany w jednym ASO - Auto Wimar w Warszawie, można podjechać i sprawdzić całą historię napraw. Samochód jest bezwypadkowy. Zaliczył obcierkę na parkingu - z czyjejś winy. Szkody polegały na obtarciu lakieru, naprawa w ASO - jest pełna dokumentacja. MAM ZDJĘCIA USZKODZENIA - widać, ze to powierzchowne. Kto na otomoto sie do tego przyznaje?Samochód ma w 100% autentyczny przebieg (76 500 km). Używany przez kobietę. 85% jazda po mieście, 15% długie trasy. Są wszystkie wpisy w książce serwisowej, można sprawdzić na miejscu lub w ASO.
Samochód jest w bardzo dobrym stanie. We wnętrzu nie palono, na siedzeniach cały czas były pokrowce, dlatego wnętrze wygląda jakby samochód miał nie więcej niż 1 rok. Także powłoka lakiernicza jest w bardzo dobrym stanie, podobnie jak szyby. Mechanika bez problemów - egzemplarz nie sprawiał żadnych kłopotów.
Samochód był przez cały okres użytkowania garażowany, nie stał pod gołym niebem. Zero korozji, lakier w świetnym stanie.
Samochód w limitowanej, BOGATEJ WERSJI, Fresh+ (z dodatkami)
Lista wyposażenia:- 4xpoduszki powietrzne (kierowcy, pasażera i boczne)
- ABS
- elektryczne szyby przód
- centralny zamek sterowany z pilota
- pełna regulacja fotela kierowcy
- kierownica regulowana w 2 płaszczyznach
- wbudowane fabryczne radio + 4 głośniki
- lakier srebrny metalic
- komplet opon zimowych + letnich
- halogeny
- komputer pokładowy (zaawansowana wersja, wyświetla 7 czy 8 wskaźników)
- elektryczne wspomaganie kierownicy
- immobiliser + centralny zamek z antynapadem
P.S. jeżeli źle umieściłem post proszę moda o poprawienie mnie
A. -
dzięki za odpowiedz
jak mogę przenieść temat do właściwego działu?? -
rozmawiałem ze sprzedającym biorę ją za 21300
do jutra się jeszcze zastanowimy , ale chyba to będzie to
pozdro -
dzięki vanhouse
-
http://moto.allegro.pl/item269258109_moman_indiglo_skoda_fabia_i_felicia.html<!-- m -->
wypas tarcze zegarow -
Nastepnym razem warto zapoznac sie najpierw z zasadami forum, a pozniej pisac.
-
Eurotax wycenił mi taką Fabię na 20 100 zł, więc nawet te 21 300 nie jest specjalnie atrakcyjną ofertą. Wyposażenie przy odsprzedaży nie odgrywa tak dużej roli jak przebieg i udokumentowana przeszłość. Zagadaj z gościem i przypomnij mu o tym :kijemgo: <!-- s:kijemgo: --> .
Dla silnika 80 tys. to żaden wyczyn ale warto pamiętać, że zapewne niedługo nadejdzie czas na rozrząd. Nie wiem jak inni klubowicze ale ja ZAWSZE wymieniam w kupionym używanym aucie wszystkie płyny/filtry, świece, paski, itp. Jakoś nie ufam w zapewnienia typu "wsiąść i jechać".
Poza tym ten tekst o używaniu auta/komputera/komorki* przez kobietę/emeryta/rencistę/księdza* jest już tak wytarty, że aż prześwituje . Co to ma niby udowodnić ? Że przebieg zrobiony przez kobietę trzeba traktować inaczej niż przez faceta? . To zdanie wstawiłbym między bajki :dobani: .- niepotrzebne skreślić
-
myślalem o tym wszystkim podobnie jak piszesz cosmos, i tak wszystko co mogłem sprawdzic potwierdzone w aso , większość ofert sprzedaży tego rocznika 1.2-1.4 mpi w porownywalnej cenie ma ponad 100000 km na karku ( a wielu i tak nie ufam) mogłem drugą taniej ale nie mogę jej sprawdzić tak dokładnie .
tu jestem pewien ,a po polskich drogach przedkladam mniejszy przebieg nad młodszy rocznik
p.s. on ma łańcuch (a`propos rozrządu ) wszyscy mi mówili ,że tu rozrządu się nie wymienia,o co z tym chodzi?
PS do MODA dzięki za posprzątanie -
no z tego jak to wyglada to jest to caly zestaw o ile dobrze rozumie zasade dzialania indiglo i chyba wystarczy wymontowac stare podswietlenie a w mijsce diody wlutowac kabelek od podswietlenia tarczy indiglo ot i cala filozofia no wyglada to super ale odrazu przypomina mi sie moj stary zegarek z indiglo alez to byl wypas kilkanascie lat temu :hurra: bylem gosc pod blokiem z podwinietym rekawem zeby kazdy widzial hahhahhahaa <!-- s:D -->
-
Dokladnie tj [b]cosmos[/b], pisze. Niby ze jak kobieta jezdzila to lepiej zadbane, tak ma sie to rozumiec. Ale chyba zapominamy o tym ze to mezczyzni pamietaja o wymianach na czas podzespolow, a kobietom to zwisa, dopoki auto jezdzi.
Jesli sprawdziles w aso i wszystko wyglada ok, to ja bierz. Nie ma co czekac.
Prawda jest taka ze auto jest tyle warte ile zaplaci kupujacy, a wszystkie te eurotaxy to tylko tak dla porownania. -
[quote="vanhouse"]i przeważnie zaniżają cene[/quote]
procedura wyceny w ET jest wieloetapowa, kwota ktora podalem nie obejmuje wszystkich krokow. trzeba np. jeszcze uwzglednic korekty ze wzgledu na przebieg i wyposazenie dodatkowe (dokupione poza pakietem Fresh+).
tak czy owak, jesli golf 1.6/16V z 2002 kosztuje 26000 to ustawienie ceny fabii 1.4 2002 na 24000 jest lekka fantazja <!-- s;) --> -
Jeśli to [url=http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3833174]ta sztuka[/url] to na allegro przy zadanych kryteriach wyszukiwania jest [url=http://tinyurl.com/3crtyt]najdroższą ofertą[/url] <!-- s;) -->.
No chyba, żeby faktycznie zejść do 21 000, wtedy się jakoś uśrednia z innymi. -
tak to ten
ale nie chodzi mi o cenę ( nie do końca ) liczę sie z tym że trochę przepłacę bardziej zależało mi na sprawdzalności auta, czyli stan znany, zagrożenia znane itp.
tym bardziej że :ups: <!-- s:ups: --> się wczoraj walnąłem podałem wam złą cenę.
poprawiam się :22300 a nie jak z rozpędu pisałem 21300za wprowadzenie w błąd sorki
szczególnie głupio mi wobec [b]vanhouse[/b], bo sporo mi tu podpowiedział i w ogóle zainteresował się sprawą
więc jeszcze raz dzięki
p.s. wtopę zauważyłem kilka minut temu przeglądając wczorajsze posty -
tak
jeszcze raz przepraszam za pomyłkę
wolę to niz potem sie dowiedzieć że się poszczegulne układy zachowuja jakby miały nie 60 a ponad 200 tys na karku
i zacząć pokolei podmieniac części albo jezdzic rzęchem
mam dwóch synów i zależy mi na bespieczenstwie -
[quote="vanhouse"]ten kolorek najbardziej pasuje do Octavi RS[/quote]
Tak przy okazji Octavii RS - czy ktoś się orientuje czy ta mała srebrna wstawka z logo vRS u dołu [url=http://tinyurl.com/3xbc56]kierownicy Octy RS[/url] jest dostępna jako osobna część? Tak sobie porównuję i wygląda na to, że moja [url=http://tinyurl.com/33qqet]kierownica w F2[/url] jest identyczna poza tym jednym detalem, a ja zawsze się zastanawiałem dlaczego u dołu jest takie puste zagłębienie? Teraz chyba znam odpowiedź <!-- s;) -->.